Social

Hepatita, tratata in functie de numarul de puncte

Cristina Palade
17 oct 2007 761 vizualizări
Daca nu ai un numar cit mai mare de puncte poti sa astepti mult si bine un ajutor din partea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru ameliorarea sau vindecarea bolilor

Este si cazul lui Virgil Ciobotaru, de 44 ani, din Focsani, care nu are decit 7 puncte acumulate in urma analizei dosarului depus la CAS, pentru a solicita tratamentul cu interferon. Acest medicament se administreaza persoanelor suferinde de hepatita C si costa in jur de 8.000 lei, astfel ca barbatul a depus toate analizele la CAS, in speranta ca va putea fi ajutat in achizitionarea tratamentului pe care nu si-l permite din buzunarul propriu. "Tratamentul cu interferon este foarte scump si se acorda in urma aprobarii primite de la comisia nationala, care se intruneste lunar la CNAS. Aceste aprobari se dau in limita fondului disponibil in luna respectiva, in ordinea descrescatoare a punctelor obtinute pe baza analizelor medicale. Cei care nu primesc aprobare in luna respectiva in care au depus dosarele, intra pe listele de asteptare", a incercat sa-l lamureasca Mihai Copaci, directorul CAS, pe barbat. In momentul de fata, pe listele de asteptare la CAS sint bolnavi cu punctaje cuprinse intre valorile 4 si 12. "Nu s-au mai cerut dosare din Vrancea din luna mai. In momentul de fata sint zece persoane cu puncte de la 9 la 12", ne-a declarat Magda Beda, doctor in cadrul CAS Vrancea. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.