Social

Patru noi centre de permanenta medicala

Cristina Palade
16 oct 2007 1168 vizualizări
Judetul nostru va avea, in cel mai scurt timp, patru centre de permanenta medicala, care sa asigure toate urgentele din teritoriu. Cel mai probabil, acestea vor fi instalate in localitatile Tulnici, Dumitresti, Naruja, Maicanesti si vor fi dotate cu o ambulanta, incepind cu data de 24 octombrie.

De altfel, centrele de permanenta, care vor funtie in spatii asigurate de primarii, fie in fostele substatii de ambulanta, vor beneficia de fonduri de la Ministerul Sanatatii Publice. In aceste noi locatii vor lucra doi medici, unul pediatru si unul generalist, dar si paramedici, care vor lua toate datele persoanelor solicitante si, in caz de urgenta majora, vor directiona apelul spre Serviciul de Ambulanta Focsani. Noul sistem incearca sa puna mai mult accent pe medicul de familie si pe atributiiile acestuia, avind in vedere ca in momentul de fata se merge pe ideea ca asistenta medicala de urgenta trebuie sa rezolve orice situatie, adica orice reclamatie facuta la serviciul unic de urgenta 112. "Salvarea este si asistenta la domiciliu si asistenta sociala. Incercam sa vedem ce se intimpla cu medicii de familie in afara programului de lucru, in zilele de simbata si duminica, cind pot exista chiar 30 de consultatii", ne-a declarat doctor Mircea Stoienoiu, inspector ISS. (C. PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.