Social

Concurs de sah de ziua Mondiala a Sanatatii Mintale

Cristina Palade
11 oct 2007 709 vizualizări
Cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii Mintale, doua generatii s-au intrecut, fata in fata, in jocul mintii. Sase membri ai Clubului virstei a treia au jucat sah cu sase adversari pe masura, elevi de clasele IX-XII, de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna", pregatiti de profesorul educator Ana-Maria Grigorica.

Cei implicati in «jocul mintii» au petrecut, ieri, peste doua ore la sediul filialei de Cruce Rosie, cei mai in virsta fiind profesori pentru adolescenti, iar acestia din urmind incercind sa invete orice siretlic de la maestrii lor. Activitatea de ieri a fost un bun prilej de integrare pentru copiii din centru, dar si de eliminare a sentimentului de singuratate pentru virstnici, motiv pentru care s-a luat hotarirea ca in fiecare zi de marti batrinii si copiii sa-si intreaca «puterile mintii» in minunatul joc al sahului. Marginalizarea batrinilor trecuti de o anumita virsta duce in timp la cresterea numarului de imbolnaviri de factura mentala. "S-a constat ca persoanele care ies la pensie se complac intr-o stare statica, se indeparteaza de societate, isi imprima in memorie ca sint batrini. S-a constat ca daca ei intretin relatiile cu societatea prin diferite activitati sau practica anumite hobby-uri, pe care nu au apucat sa le practice in tinerete, au capacitatea de a-si mentine functiile psihice la un nivel destul de ridicat", ne-a declarat Lidia Boc, voluntar in cadrul Crucii Rosii. In ultimul timp, statisticile au aratat ca sint foarte multi copii si adolescenti cu probleme psihice. Intilnirea realizata, ieri, la Crucea Rosie a incercat sa aduca o lumina pe chipul acestor oameni. Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale este sarbatorita incepind cu anul 1992 la nivel mondial. Anul acesta, tema promovata este Impactul Culturii si al Diversitatii asupra Sanatatii Mintale. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.