Social

Atentie la virozele respiratorii si pneumonii

Cristina Palade
11 oct 2007 651 vizualizări
Odata cu inceperea lunii octombrie a aparut si primul val de viroze respiratorii. In ultima perioada, tot mai multe persoane au avut nevoie de asistenta medicala de specialitate, dupa ce au incercat sa trateze singure si fara succes, cu metode "babesti".

De la inceputul lunii au fost inregistrate 343 cazuri de viroze respiratorii si 175 de cazuri de pneumonie

Potrivit unei situatii intocmite de Autoritatea de Sanatate Publica (ASP), de la inceputul lunii in judet au fost inregistrate 343 de cazuri de viroze respiratorii, iar un numar de 51 de persoane au necesitat internarea in spitale. De asemenea, au fost semnalate si 175 de cazuri de pneumonie. Tot in aceasta perioada s-au inregistrat si trei suspiciuni de meningita virala si una de meningita meningococica. In aceste cazuri se asteapta rezultatele analizelor prelevate de la pacientii suspectati, care au fost trimise la laboratoare din Iasi si Bucuresti. Desi Ministerul Sanatatii Publice (MSP) a inceput procesul de achizitionare a vaccinului antigripal necesar imunizarii populatiei in sezonul 2007-2008, pina in prezent, in judetul nostru nu a ajuns nici o doza de vaccin. MSP a anuntat ca va incepe campania de vaccinare antigripala gratuita a populatiei dupa data de 15 octombrie, cind toate judetele vor primi la sediul autoritatilor de sanatate publica dozele de vaccin necesare. Ramine de vazut ce cantitate de vaccin va reveni Vrancei din cele 3.700.000 de doze achizitionate la nivel national. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.