Social

Nu avem lemne pentru iarna

Iulia Crețu
10 oct 2007 1745 vizualizări
Un barbat din satul Clipicesti, comuna Tifesti, lupta luna de luna sa puna cite ceva pe masa, pentru el si pentru nepoata sa de 10 ani.

Daniel Barbu din Clipicesti o are in grija si pe nepoata sa, mama fetei alegind sa munceasca in Italia

Daniel Barbu, de 26 de ani, munceste ca zilier pe la oamenii din sat pentru a aduna cite un ban necesar supravietuirii de pe o zi pe alta. Traieste intr-o casa veche de chirpici, mostenita de la parinti, care a avut de suferit de pe urma inundatiilor din vara lui 2005, dar si de la ploile acestei toamne. Din neputinta, dar si din lipsa banilor, Daniel Barbu nu a reusit sa o repare. Casa nu este nici macar racordata la curentul electric, facind traiul si mai intunecat si rece. Mai ales acum, in prag de iarna. Barbatul nu a reusit nici macar sa cumpere lemne pentru a avea cit de cit in caldura, la iarna. Pentru o mina de ajutor acesta a venit la Focsani, in speranta ca cineva ii poate oferi o speranta de mai bine. "Lucrez ca zilier pe la oameni si nu string cine stie ce bani. Nu adun 4 milioane de lei pe luna. Este foarte greu pentru ca sint bolnav de ulcer duodenal si sufar si cu rinichii. Traiul este si mai greu pentru ca am in grija si pe nepoata mea, Lacramioara, fiica surorii mele, care este in clasa a III-a. Ne descurcam foarte greu", ne-a spus barbatul. Acesta isi arata limitele in lupta cu viata si povesteste trist ca sora sa a plecat in Italia pentru a aduce bani pentru intretinerea familiei. In urma a lasat o fetita pe care el ca unchi are datoria sa o protejeze si sa-i asigure traiul minim. Cu ceea ce poate. Deocamdata, mama nu le-a trimis nimic si nici nu mai au vreo legatura cu ea. "Sora e plecata la munca in Italia de o luna de zile si nu mai am nici o legatura cu ea. Nu stim nimic, nu a dat nici un semn de viata. Casa a fost lovita de inundatii si in 2005 si in toamna asta si e afectata. Nu am primit ca ajutor decit un val de carton si ceva alimente. Iar pentru iarna nu avem nici macar lemne de foc", ne-a mai spus Daniel Barbu. Cei care ii pot oferi un ajutor cit de mic o pot face la redactia "Ziarului de Vrancea", la numarul de telefon 23.77.77 sau la Primaria Tifesti, telefon 26.97.28, dar si la numarul 26.95.00. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.