Social

Buna dispozitie este un medicament bun

Cristina Palade
8 oct 2007 850 vizualizări
Toata saptamina, la sala Balada, specialistii vor sustine conferinte care promoveaza un stil de viata sanatos

Educatia medicala, cauzele bolilor, modul de prevenire a acestora, dar si un stil de viata sanatos au fost principalele subiecte de discutie la o conferinta sustinuta de Cornel Sandulache, asistent medical la Spitalul de Urgenta din Iasi. Conferinta a deschis seria de discutii din cadrul «ExpoSanatatea», eveniment care a debutat ieri seara, la sala Balada. Se pare ca doar batrinii au fost interesati de sanatatea lor, deoarece in sala au fost aproximativ 40-50 de persoane de virsta a treia care au audiat cu interes prelegerile despre o viata echilibrata si sanatoasa. Potrivit asistentului Cornel Sandulache, medicul viitorului nu va mai administra medicamente, ci se va interesa de starea de sanatate a pacientilor sai si ii va educa pentru a se ingriji de corpul lor, de dieta. "Ca sa fiti sanatosi trebuie sa mincati variat, sa consumati zilnic cereale integrale, fructe si vegetale, sa reduceti consumul alimentelor de origine animala. Pentru carne au aparut produse inlocuitoare de soia. De asemenea, consumati mai putine grasimi, zahar si sare, evitati alcoolul, tutunul, cafeaua si ceaiul rusesc, mentineti-va greutatea optima mergind pe jos 30 de minute pe zi, odihniti-va suficient in fiecare zi. Buna dispozitie este un medicament bun si, cel mai important, reduceti stresul. Dati importanta tuturor acestora", a incheiat Cornel Sandulache. Sesiunea de conferinte "ExpoSanatatea", organizata de Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie si Asociatia Sanatate si Temperanta, va continua pe tot parcursul acestei saptamini, cind medici si asistenti precum dr. Costin Dinu din Tecuci, dr. Virgil Stroescu de la Clinica de endocrinologie din Bucuresti, dr. Ene Panait din Braila vor prezenta factorii de risc la care sint sintem supusi, dar si modalitati de mentinere a unui stil de viata sanatos. Cei care vor veni la aceste conferinte au posibilitatea de a-si testa glicemia, tensiunea arteriala sau procentul de grasime din corp. De asemenea, cei interesati vor putea pleca acasa si cu citeva brosuri despre ceea ce ar trebui sa facem ca sa traim sanatos. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.