Social

Dans, muzica si vin bun pentru batrini

Cristina Palade
2 oct 2007 821 vizualizări
Desi nu au vrut sa recunoasca, oamenii de afaceri si PD-ul au dat o tenta politica Zilei Internationale a Virstnicilor

Pensionarii au fost in centrul atentiei pentru o zi. Cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor de Virsta a Treia s-au organizat mai multe petreceri la care personajele principale au fost cei trecuti de prima tinerete. Astfel, la Centrul Militar Focsani, la restaurantele Romantic si Unirea au petrecut, ieri, 400 de vristnici. De dimineata, membrii filialei de Cruce Rosie au dat startul la distractie. Cei peste 100 de invitati au aratat ca sint plini de energie, dovedind ca tineretea n-are virsta. "Tinerete este in sufletul tuturor persoanelor, indiferent de virsta", a filosofat Cornelia Draguna, sefa Autoritatii de Sanatate Publica. Batrineii s-au intrecut in recitat, in preparat prajituri sau au concurat in pasi de dans. Doamnele i-au incintat pe cei prezenti cu o prezentare de moda, rochiile fiind create special pentru acest eveniment de Casa Nausica. "Colectia de astazi a fost adresata doamnelor de virsta a treia si a fost o adevarata provocare pentru mine. Cu o nota usor tinereasca, fara sa ma abat de la clasic, am venit cu culori un pic mai vii. Este pentru prima data cind fac o linie pentru acest segment de virsta", le-a transmis doamnelor Nausica Mircea. Cu gindul la reuniunile din tinerete domnii au dedicat doamnelor romanta dupa romanta. Petrecerea a fost incinsa de cunoscuta interpreta Geta Postolache. Crucea Rosie a cheltuit 2.500 de lei pentru petrecerea virstnicilor, bani adunati din fonduri proprii si sponsorizari.


"Am venit in calitate de nepot"


Petrecerea pentru cei in virsta a continuat si dupa-amiaza, cind la restaurantul Romantic, oamenii de afaceri din Piata Moldovei, in frunte cu politicianul democrat Nicu Mazere, au organizat o masa festiva pentru cei care au sarbatorit trecerea de prima tinerete. "Tin sa multumesc generosilor oameni de afaceri care in nenumarate rinduri s-au implicat in rezolvarea problemelor sociale ale comunitatilor din care fac parte", a tinut sa spuna Nicu Mazere. La pretrecerea oamenilor de afaceri si-a facut aparitia si prefectul Dragos Mircea, care a ciocnit un pahar cu cei pe care ii considera bunicii sai. "Vreau sa va vorbesc in calitate de nepot, mai ales ca aici sint foarte multe persoane pe care le pot considera bunicii mei. La multi ani tuturor", a spus prefectul. Petrecerea "taberei" Nicu Mazere a fost concurata la restaurantul Unirea, unde Partidul Democrat a incercat sa ofere o seara speciala pentru 220 de invitati. Chiar daca presedintele Jean Vraciu nu a fost prezent, acesta a fost reprezentat de sotia sa Dorina. Fratii Valerica si Fanica Panciu s-au ocupat de organizare. "Astfel de activitati au fost organizate si la Marasesti, Adjud, Panciu, Odobesti si Dumbraveni. Sper ca ziua de astazi sa fie luata ca model si de ceilalti colegi ", ne-a declarat Valerica Panciu, secrearul general al PD. La petrecerea electorala au cintat Catalin Crisan, Mioara Velicu si Geta Postolache. Chiar daca nu au vrut sa recunoasca, oamenii de afaceri reprezentati de Nicu Mazere si cei din Partidul Democrat au dat o tenta usoara de campanie politica. De precizat ca unii batrini au tinut-o toata ziua in petreceri, fiind vazuti la cele trei evenimente organizate pentru ei. (Cristina PALADE)


Virstnicii nu s-au inghesuit la Prefectura


Doar 15-20 de persoane de virsta a treia au trecut ieri pragul Institutiei Prefectului, cu toate ca s-a organizat Ziua Portilor

Deschise. Oricum, daca ar fi venit la primele ore ale diminetii sefii nu ar fi fost disponibili, deoarece erau prinsi in tot felul de

sedinte. In jurul orei 10.30, doar un fost angajat al fostului Consiliu

Popular Judetean venise sa-si vada fostii colegi. "Am lucrat 35 de

ani la Consiliul Popular, am contribuit la constructia acestei cladiri. Am fost si mi-am vizitat fostii colegi. Mai sint sase care lucreaza la Prefectura si zece la Consiliul Judetean", ne-a spus Gheorghe Coviltir, fostul sef al Serviciului contabilitate administrativa. Ulterior au mai venit citeva grupuri, care au fost curiosi sa intre in biroul prefectului si chiar sa se uite prin actele sale. "Nu au avut solicitari, au fost mai mult curiosi sa sa vada cum ne desfasuram activitatea. Nu mi-am intrerupt munca, cind am avut timp liber am discutat cu ei. Unul dintre ei, fost inginer constructor, a vrut sa vada un proiect de hotarire de Guvern, pentru ca nu a vazut niciodata unul. Mi s-a parut utila experienta si vreau sa o repet", ne-a spus prefectul Dragos Mircea. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.