Social

Petrecere si dans pentru batrinii de virsta a III-a

Cristina Palade
1 oct 2007 775 vizualizări
Crucea Rosie organizeaza o petrecere, Primaria Focsani da premii pentru nunta de aur, iar Prefectura organizeaza Ziua Portilor Deschise

Ziua Internationala a Persoanelor Virstnice este sarbatorita si de membrii Clubului virstei a III-a din cadrul filialei de Cruce Rosie (CR) Vrancea. Petrecerea, care se anunta una speciala, va fi organizata, astazi, incepind cu ora 11.00, la Cercul Militar Focsani, unde vor fi asteptate in jur de 100 de persoane: cei zece membri din casa protejata de tip rezidential «Micul Rosmalen», Gugesti, peste 50 de membri ai Clubului vistei a III-a, precum si voluntari ai filialei. Cele trei ore de petrecere vor fi presarate cu mai multe concursuri care le va pune la incercare pe doamnele care au trecut de prima tinerete. Astfel, acestea vor prezenta zece toalete de seara de la Casa de Moda Nausica, in timp ce barbatii vor incerca sa-si arate maiestria in arta dansului. Juriul, format din sapte membri, va premia si cea mai buna reteta de prajitura dintre cele realizate de gospodinele inscrise in concurs. Muzica, dansul, poezia si buna dispozitie vor face ca ziua de astazi sa fie una de neuitat pentru bunici. De asemenea, Primaria Focsani va premia astazi, in cadrul unui spectacol artistic gazduit de Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei", 56 de cupluri foarte trainice din Focsani. Batrinii care au celebrat in acest an nunta de aur vor primi din partea municipalitatii cite o floare, o diploma si un premiu pentru trainicia sentimentelor de 500 RON. Perechile de aur vor fi sarbatorite si printr-un spectacol unde vor fi vedetele. Virtnicii pot vizita astazi, de ziau lor, si sediul Institutiei Prefectului, care a declarat ziua de astazi drept Ziua Portilor Deschise.


Putini si batrini


Cu toate ca au multumit pentru evenimentele organizate in cinstea virstei lor, pensionarii vrinceni vor ca autoritatile sa le rezolve si adevaratele probleme cu care se confrunta in viata de zi cu zi. Marele lor of a ramas pensiile mici care nu le permit sa duca o viata decenta, dar vor si adaptarea Romaniei la la cerintele Uniunii Europene in materie de protectie sociala pentru persoanele virstnice. Data de 1 octombrie a fost desemnata Ziua Internationala a Persoanelor Virstnice de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite in anul 1990 si este dedicata omagierii si respectarii celor virstnici. Conform statisticilor ONU, in momentul de fata la fiecare 10 persoane exista o persoana care are peste 60 de ani iar tendinta generala este de imbatrinire a populatiei. Si Romania va trece printr-o scadere dramatica a numarului de locuitori pina in anul 2050, pe fondul imbatrinirii populatiei. Numarul romanilor, inclusiv cu cei din diaspora, ar putea ajunge la 16 milioane, potrivit unui studiu dat publicitatii de specialisti ONU. In Vrancea, la ora actuala sint in jur 90.000 de pensionari, adica aproape un sfert din populatia totala a judetului. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.