Social

Centru privat de dializa in Focsani

Cristina Palade
28 sep 2007 2546 vizualizări
In cel mult sapte luni, centrul de dializa din cadrul Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" va fi externalizat urmind sa fie preluat de o firma privata, cu sediul pe Calea Moldovei. Firma care se va ocupa de acest proiect este International Healthcare Systems, companie deja prezenta in incinta spitalelor judetene din Buzau si Bucuresti

Lucrarile la noul centru situat pe soseaua E85 vor fi gata la jumatatea anului viitor

"Au avut in vedere ca in 13 august ministrul a dat un ordin prin care este voie sa se privatizeze astfel de centre. Am fost cu Sofi Ianis, directorul acestei societati, la primarul din Focsani si acesta a fost plin de solicitudine. Lucrarile au intrat in linie dreapta, astfel incit in aproximativ sase sau sapte luni centrul va fi deschis", ne-a declarat Gabriel Negoita, managerul interimar al Spitalului Judetean. Societatea International Healthcare Systems a cumparat deja un teren in Focsani, pe soseaua E 85, pe care urmeaza sa se construiasca cladirea in care vor fi oferite servicii persoanelor dializate. Odata cu realizarea noii constructii, in actuala sectie de dializa vor mai ramine doar doua aparate pentru eventualele urgente, iar restul spatiului va fi ocupat de sectia de nefrologie. Privatizarea vine in conditiile in care statia de dializa din Focsani are probleme cu aparatura de filtrare a singelului, care s-a uzat atit fizic cit si moral si nu mai poate functiona la parametrii corespunzatori, mai ales ca numarul de dializati a crescut. Costurile necesare dializei sint decontate de Ministerul Sanatatii prin intermediul CAS. "Aveam nevoie de zece aparate de dializa noi, pentru ca numarul de bolnavi a crescut destul de mult si se preconizeaza ca in urmatorii ani va creste cu 10%-15%. Noi, ca spital, pierdem un contract cu CAS care nu aducea prea mari avantaje. Sumele venite de la CAS nu acopereau cheltuielile pe care le efectuam cu aceasta sectie. In aceste conditii au de cistigat bolnavii care-si vor face dializa in conditii civilizate", este de parere Gabriel Negoita. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.