Social

Primaria va lua 2 tone de pacura pentru iarna 2007-2008

Iulia Crețu
27 sep 2007 644 vizualizări
Societatea de termoficare trebuie sa achizitioneze pacura cu 1% sulf, pretul fiind de 10 milioane lei tona u consilierii sint nemultumiti de angajatii ENET

Reprezentanti ai Primariei Focsani si ai societatii locale de producere si furnizare a agentului termic, SC ENET SA, au participat la finele saptaminii trecute la o intilnire la Olanesti pentru pregatirea sistemului centralizat de incalzire pentru perioada rece. Intre temele de discutii s-a reluat si vechiul program de termoficare 2006-2009, devenit intre timp 2008-2014 din cauza intirzierilor foarte mari. Potrivit declaratiilor directorului ENET, Valter Popescu, toti sefii de societati de termoficare s-au plins de pierderi pe retele si de lipsa fondurilor. De asemenea, pregatirile pentru sezonul rece se fac destul de anevoios din cauza lipsei banilor. "Instalatiile trebuie modernizate pentru efecienta energetica si financiara. Toti operatorii au pierderi. Se lucreaza la partea financiara, fiind discutii la ministerul de Finante si pentru ajutoarele de incalzire", ne-a declarat directorul ENET. Acesta a specificat faptul ca in stocurile centralei termice a orasului nu mai exista pacura, cantitatile vechi trebuind a fi folosite pentru ca aveau o concentratie necorespunzatoare de sulf. Din aceasta iarna, combustibilul va trebui sa corespunda normelor europene, pacura urmind sa aiba numai 1% sulf. "Prognozele sint contradictorii, iarna nu va mai fi ca cea de anul trecut, calda, vor fi oscilatii de temperatura. Va fi nevoie de o pregatire foarte buna la aprovizionarea cu combustibil. Speram sa putem lua in octombrie 1.000 tone de pacura. Combustibilul este destul de scump, 10 milioane tona", a adaugat Valter Popescu. La rindul sau, edilul sef Decebal Bacinschi a precizat ca s-au facut interventii si discutii cu cei de la Distrigaz pentru a nu intrerupe furnizarea de gaz metan necesar producerii agentului termic. Municipalitatea a mai platit din datorii si spera ca pina in luna martie a anului viitor sa achite toate restantele. "Pina in decembrie vom aduce 2 mii de tone de pacura. Am primit angajamente ca nu se va intrerupe furnizarea de gaz. Am primit 48 de miliarde de lei vechi de la Guvern cu care vom lua pacura, vom mai pune si noi bani", a specificat si primarul. (Iulia CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.