Social

Ziua Mondiala a Acordarii Primului Ajutor

Cristina Palade
11 sep 2007 722 vizualizări
Prin actiunile intreprinse ieri s-a avut in vedere necesitatea cunosterii acordarii primului ajutor de catre toti participantii la trafic

Ieri Filiala de Cruce Rosie a sarbatorit Ziua Mondiala a Acordarii Primului Ajutor, motiv pentru care pe parcursul intregii zile a organizat o serie de manifestari. Inca de la primele ore, trei echipaje de voluntari au impartit, pe bulevardul Bucuresti, pliante informative. Cei mai mici participanti la trafic au primit pliante intitulate "Ai o singura viata... Deci ai grija!" si un medalion reflectorizant, iar cei mai mari au primit pliante a caror tema principala este alcoolul, violenta si regulile ce trebuie respectate in trafic pentru o circulatie fara evenimente rutiere. Apoi, centrul de atentie s-a mutat in parc, unde voluntarii impreuna cu reprezentantii Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" au organizat o actiune pentru copii. "Toata lumea trebuie sa stie sa acorde primul ajutor si cel mai bine invata copiii", ne-a declarat Lidia Boc, organizator al manifestarilor. Sirul evenimentelor s-a incheiat in jurul prinzului, cind la sediul filialei de Cruce Rosie a avut loc o dezbatere pe tema acordarii primului ajutor, factorii care duc la producerea de accidente, gradul de implicare al adultilor in educarea copiilor privind potentialul umanitar in asemenea conditii, dar si faptul ca in fiecare unitate de invatamint ar trebui sa existe echipaje care sa participe la concursul de acordare a primului ajutor "Sanitarii priceputi". La dezbatere au participat medici, profesori de biologie, asistenti, inspectori scolari, politisti si voluntari. Parteneri ai acestui proiect sint Crucea Rosie, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog si Consiliul Judetean. Proiectul s-a bucurat si de sprijinul Politiei Rutiere. " Este foarte important ca toti copiii sa invete sa acorde primul ajutor in cazul producerii de accidente, pentru ca in viitor ei vor deveni participanti la trafic si vor putea salva vietile celor implicati in accidente. De asemenea, noi aducem la cunostinta ca daca nu stiu sa acorde primul ajutor, sa nu se implice, sa sune imediat la 112", a spus subcomisarul Daniel Fatu, seful Politiei Rutiere. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.