Social

Oricine poate construi pe trotuare

Doina Ganea
4 sep 2007 1110 vizualizări
18 metri patrati dintr-un drum public a ajuns prilej de gilceava intre doi focsaneni u oficialii Primariei ridica din umeri cind este vorba de luat masuri

Inginerul Mihail Pasare din Focsani si-a chemat vecinul in judecata pentru o palma de loc. Toader Hincu, pina mai ieri chirias in casele fondului locativ de stat, reuseste in anul 2004 sa-si cumpere locuinta din strada Dobrogeanu Gherea nr. 27. Dupa ce s-a vazut proprietar, Toader Hincu a inceput sa puna stapinire pe trotuarul din fata casei, sa blocheze una din caile de acces ale proprietatii vecinului sau Mihail Pasare si chiar sa-si ridice un ditamai gardul din scinduri refolosibile, inalt de doi metri, intre cele doua proprietati. "Suprafata acaparata de Toader Hincu din domeniul public este de 18 metri patrati, iar gardul este construit fara autorizatie. Prin aceasta actiune a ingustat drumul public si mi-a ingradit accesul la proprietatea mea, astfel incit nu pot intra in curte cu masina mare pentru aprovizionarea cu lemne. De asemenea, gardul fiind inalt de peste doi metri mi-a obturat si lumina naturala la ferestre", sustine Mihail Pasare. Acesta mai spune ca si-a atentionat in repetate rinduri vecinul, Toader Hincu fiind somat chiar si de Primaria Focsani sa-si demoleze insolitul gard si sa se retraga de pe domeniul public, dar in zadar. Hincu nu a eliberat calea de acces. Mai mult decit atit, potrivit raportului de expertiza tehnica, intocmit la solicitarea lui Mihail Pasare si semnat de expertul Maftei Miron, terenul aflat in litigiu este format dintr-un drum infundat prin care au acces la strada principala trei familii. "Pe sub acest drum infundat sint amplasate in subteran conductele de gaxe, apa si canalizare a apelor uzate si pluviale.

Din drumul infundat piritul ocupa la data expertizei urmatoarele suprafete: 6 mp pe care le cultiva cu legume, 7 mp inchis cu gard si pe care sint depozitate materiale", se arata in raportul de expertiza din luna mai a acestui an si depus la Judecatoria Focsani. Incalcind domeniul public, Toader Hincu a devenit practic, acum vecin cu proprietatea lui Mihail Pasare. "Asa cum reiese din actele mele de proprietate, eu nu sint vecin nici cu fostul proprietar IGO si nici cu Hincu Toader, actualul proprietar", ne-a spus Mihail Pasare.


Cineva trebuie sa raspunda


Primarul Decebal Bacinschi sustine ca este un litigiu particular in care Primaria Focsani nu mai are nici un amestec. "Stiu despre ce este vorba, au fost petitionarii si la mine in audienta, dar n-am ce sa le fac. Mai mult decit sa dam o amenda si sa dispunem demolarea gardului nu avem ce face. E o problema intre doi particulari privind obturarea unei porti de acces la strada", ne-a declarat Decebal Bacinschi. La rindul sau, Toader Hincu recunoaste ca a ridicat gardul, dar la recomandarea celor de la Autoritatea de Sanatate Publica. "Au venit cei de la Sanepid si mi-au spus sa fac un gard de protectie pentru ciine, care se murdareste peste tot si se vede din strada si mai si miroase. Nu mi-am extins proprietatea. Aici e coltul casei mele, aici se termina si gardul. Daca nu le place, ca mi-au zis si cei de la Politie sa-l demolez, o sa fac altul mai frumos, dar sa primesc bani de la copii. Acum l-am facut din ce-am putut si eu", a spus Toader Hincu aratindu-ne "minunatia" de gard ridicata la citiva metri de pragul casei sale, direct pe trotuarul din strada Dobrogeanu Gherea nr. 27 si care blocheaza una dintre portile de intrare in curte a vecinului sau. "Cum se poate ca Primaria sa nu poata trimite pe cineva sa demoleze o constructie ridicata pe domeniul public, cum ar fi acest gard din scinduri? Daca cei de acolo nu pot, cine mai poate sa ma ajute sa intru in curtea mea? Cineva trebuie sa raspunda de domeniul public ca doar nu-i tara asta sat fara ciini si poate oricine sa construiasca unde vrea!" s-a indignat, pe buna dreptate, reclamantul Mihail Pasare. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.