Social

O mama si-a alungat copilul de acasa

Dan Chiriac
31 aug 2007 948 vizualizări
O poveste incredibila s-a intimplat recent in comuna Cirligele, acolo unde o femeie a renuntat pur si simplu la unul dintre copiii sai.

Pustiul a plecat in lume, in incercarea de a-si face un rost

Radu Stancu, in virsta de 11ani, a fost alungat de acasa si a fost gasit tocmai in judetul Constanta, in comuna Vulturu. Baiatul a avut o soarta cruda dupa ce mama sa s-a recasatorit, pentru ca tatal vitreg nu a suportat atit de multi copii in curtea sa si i-a cerut femeii sa renunte la unii dintre fii. Cel sacrificat a fost Radu, care a ales sa plece sa locuiasca citeva zile la bunicii sai, dupa cum relateaza presa constanteana. Acasa, alaturi de mama si de tatal vitreg, au ramas celelalte doua surori ale lui Radu. Dupa citeva zile, un constantean i-a propus pustiului sa mearga in Constanta pentru a-l ajuta la munci agricole. Timp de doua saptamini, Radu a muncit in gospodaria constanteanului, dar ulterior a parasit locuinta si a plecat in cautarea altui loc de munca mai avantajos. Timp de doua saptamini, Radu a dormit sub cerul liber si a mincat fructele si conservele pe care le primise de la cel care-l gazduise. Ulterior, copilul s-a apropiat de o stina de linga comuna Vulturu, unde a fost gasit dormind in aer liber de catre sotia unui cioban. "Mi-a fost mila de el si am decis sa-l ajut intr-un fel", a relatat ea. Femeia a sesizat Politia, care a demarat cercetarile pentru a vedea ce s-a intimplat cu minorul in aceasta perioada. Radu Stancu a fost internat intr-un centru pentru minori, iar Directia pentru Protectia Copilului Constanta a demarat o ancheta in cazul sau. Mama copilului risca sa fie decazuta din drepturile parintesti pentru ca a renuntat la el, acesta fiind in imposibilitatea de a se intretine singur. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.