Social

Vrincenii au donat 68 de litri de singe

Cristina Palade
30 aug 2007 697 vizualizări
Dupa sapte zile de campanie s-au recoltat 68,8 litri de singe, de la 172 donatori u 95% dintre donatori au donat din lichidul vital din considerente umanitare, si nu datorita bonurilor de masa

Campania de donare de singe, intitulata sugestiv "Rosu pentru viata", s-a finalizat cu un real succes. Campania s-a desfasurat pe parcursul a sapte zile, in perioada 20-24 august si 27-28 august, in trei locatii: in sediul Crucii Rosii (CR), la Centrul de Transfuzie Sanguina si in cabinetul medical din cadrul IJP Vrancea. Astfel, s-a obtinut o cantitate de 68,8 litri de singe, de la 172 de donatori, in urma caruia s-a acoperit necesarul acut de singe grupa A II, Rh ^. "Au fost sapte zile in care cu entuziasm si devotament ne-am deschis sufletele spre cei aflati in suferinta. Prin rezultatele finale, am demonstrat ca acesta campanie si-a depasit estimarile initiale, scopul acesteia meritind efortul extinderii la nivel national pentru care voi incepe demersurile la Bucuresti, la nivelul societatii Nationale de Cruce Rosie. Le multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi in incercarea de a aduce o picatura de speranta celor pentru care viata atirna de un singur fir, celor care timp de o saptamina au ales «Rosu pentru viata»", a declarat Irina Radu, coordonator de campanie, voluntar al CR si studenta anul IV la facultatea de Medicina Generala "Carol Davila" Bucuresti. Multi tineri au inteles misiunea umanitara a campaniei si au donat bonurile de masa oferite de organizatori, in valoare de 2.231 lei. Cu acesti bani vor fi cumparate produse alimentare care vor merge catre persoanele aflate in dificultate. Pe parcursul celor sapte zile, in cadrul campaniei au fost antrenati 15 voluntari care au impartit pliante si au lipit afise, in peste 50 de localitati, precum si in centre comerciale, institutii, unitati militare si sanitare. Din cei 172 de donatori, 85% au fost la prima donare. De altfel, 95% dintre donatori au fost determinati in gestul lor de considerente umanitare si nu de recompensa materiala primita. Totodata, 90% din cei care au renuntat la o parte din lichidul vital au studii superioare, cu o medie de virsta de 35 de ani. Aceasta campanie reprezinta initiativa unor tineri voluntari, in frunte cu Irina Radu, prin care s-a incercat constientizarea lipsei acute de singe manifestata in judetul Vrancea. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.