Social

Mai multe tichete de masa pentru bugetari

Doina Ganea
29 aug 2007 828 vizualizări
Angajatii Serviciului Public Local de Asistenta Sociala (SPLAS) si ai Directiei de Dezvoltare din cadrul Primariei Focsani si-au negociat la inceputul acestei luni suplimentarea alocatiei de hrana prevazuta in contractul colectiv de munca.

Alesii locali au aprobat in sedinta de ieri cuantumul alocatiei de hrana pentru fiecare bugetar care va creste de la 170 de lei pe luna, la 250 de lei pe luna. Proiectul nu a fost insa votat de consilierii liberali, care au sustinut ca bugetul local pentru anul 2008 nu are suficienti bani pentru aceasta majorare, dar ca vor fi de acord cu proiectul daca angajatii vor identifica ei singuri sursele de finantare. Aprobarea acestor sume insemna pentru cei 178 de angajati ai Directiei de Dezvoltare alocarea prin buget a sumei de 534.000 lei pentru anul 2008. Pentru perioada septembrie-decembrie 2007 efortul bugetar pentru acest segment va fi de 56.960 lei. Conducerea Directiei Economice din cadrul municipalitatii precizeaza ca sint fonduri suficiente din bugetul aprobat Directiei de Dezvoltare, pentru sumele prevazute in perioada septembrie-decembrie. "In conditiile in care toate institutiile subordonate Consiliului Local, care au aprobate contracte colective de munca pentru personalul contractual, solicita modificarea acestuia, aceasta presupune alocarea sumei de 1.866.000 lei pe anul 2008, fata de 1.300.000 prevazuta pentru 2007", se arata in raportul Directiei Economice. De asemenea, si pentru cele 41 de persoane cu contract de munca de la SPLAS Focsani decizia alesilor locali a fost favorabila aprobind aceleasi cresteri salariale, care vor solicita bugetul local pina la sfirsitul acestui an cu suma de 13.120 lei, iar pe anul 2008, cu suma de 83.640 lei. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.