Social

Prima victima a meningitei

Cristina Palade
23 aug 2007 1309 vizualizări
Lica Buica, de 39 ani, din Timboiesti, a murit la Spitalul Judetean "Sfintul Pantelimon", dupa ce a fost internat cu citeva zile inainte u potrivit medicilor, acesta este primul caz de meningita bacteriana

Un vrincean internat vinerea trecuta la sectia de boli infectioase a spitalului focsanean a murit rapus de o boala cumplita: meningita. Asta dupa ce a fost plimbat de la o sectie la alta, deoarece medicii nu reuseau sa puna un diagnostic complet si corect. Bolnavul a fost internat in tura medicului infectionist Georgeta Serban, dupa care a fost preluat de medicul Natalia Seciu, iar la final de seful sectiei de infectioase si, totodata, directorul medical al spitalului, dr. Doina Carteleanu. Doar aceasta din urma a dorit sa vorbeasca presei ieri despre barbatul decedat. "Pacientul nu a murit de meningita virala, ci de meningita bacteriana. A venit la spital in a cincea zi de boala, a fost internat mai intii la sectia de neurologie si apoi a fost transferat la noi in sectie. Acum se face necropsia, nu se stie daca nu erau si alte complicatii", ne-a declarat dr. Doina Carteleanu. Potrivit foii de observatie, se pare ca barbatul suferea si de otita. Medicul Doina Carteleanu a tinut sa precizeze ca acesta este singurul caz de meningita bacteriana din judet, desi in momentul de fata ne confruntam cu o epidemie de meningita virala. Aceasta deoarece in ultimele doua saptamini au fost internate mai bine de 20 de persoane, copii si adulti, cu forme usoare de meningita virala. "Majoritatea au fost din medul rural, dar nu toti au facut baie in riuri. Probabil cauza se datoreaza si conditiilor precare de existenta", a mai completat dr. Carteleanu.


Autoritati doar cu numele


Dupa ore intregi de stat pe la usile medicilor, in speranta de a afla mai multe date despre barbatul decedat, si daca diagnosticul pus de medici este sau nu corect, reprezentantii mass media au fost plimbati ieri de la o autoritate la alta. Cei de la Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) nu stiau nimic, iar purtatorul de cuvint al institutiei a spus ca nu toate cazurile sint raportate ASP si ca mai multe informatii ar trebui cerute de la Spitalul Judetean. Dupa ce am schimbat usa, dar nu si timpul de asteptat, directorul interimar al Spitalului Judetean, dr. Gabriel Negoita, ne-a spus ca nu poate sa ne spuna ceva ce nu stie. Asta in conditiile in care confirmase decesul barbatului unui alt ziar local. Mai mult decit atit, Gabriel Negoita ne-a sugerat ca mai bine ar fi sa asteptam conferinta de presa de astazi, pentru a se pune la punct cu toate detaliile. Intrebarea care se ridica este de ce autoritatile sanitare doresc sa ascunda cazurile de meningita, in loc sa le faca publice si odata cu acestea si modalitatile de transmitere si de prevenire? (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.