Social

Alcoolul este un amic fals

Cristina Palade
22 aug 2007 693 vizualizări
Crucea Rosie, Politia de Proximitate si Centrul Antidrog au incercat sa-i convinga pe locatarii blocurilor ISH ca alcoolul provoaca violenta

Luni seara, reprezentantii filialei de Cruce Rosie, impreuna cu Politia de Proximitate si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog au oferit o sesiune de consiliere unui numar de 40 de persoane de la caminele de nefamilisti ale ISH, din strada Constructorului. In holul caminului s-au strins in jur de 40 de persoane, de la copii si tineri pina la pensionari, care in prima instanta au manifestat o oarecare retincenta. "La inceput s-au ridicat probleme sociale. Unii nu au buletine de identitate sau acte de proprietate pe garsonierele in care stau. De asemenea, au atacat si probleme sanitare, spunind ca au igrasie si chiar sobolani in locuinte", ne-a declarat Lidia Boc, voluntar al Crucii Rosii. Dupa ce si-au spus ofurile, oamenii au fost dispusi sa-i asculte pe mesagerii antialcool. Voluntarul Lidia Boc, comisarul Tudorel Popescu, seful Politiei de Proximitate, asistentul social Razvan Candrea de la Centrul Antidrog si agentul Paula Gavrila au militat impotriva alcoolului si a violentei, pornind de la faptul ca mediul precar influenteaza sanatatea, iar unul dintre factorii determinanti este chiar alcoolul. "Le-am spus ca sint trei stadii ale betiei. Mai intii este betia periculoasa, atunci cind se bea zilnic, dar nu sint probleme, betia daunatoare, care este intr-un stadiu destul de avansat dar n-a afectat inca anumite organe si ultimul stadiu, care este dependenta. Le-am spus ca alcoolul este un amic fals, un fel de drog si aliatul violentei in acelasi timp", a completat Lidia Boc. Unii dintre cei prezenti au recunoscut ca mai beau, dar ca aceasta este doar o modaliatate de a uita de necazuri. "Ce sa facem doamna, bem si noi, sa ne mai inecam saracia si necazul", a recunoscut unul dintre cei prezenti la consiliere. Pe linga consilierea propiu zisa, cei prezenti au primit si pliante din proiectul "Alcoolul- De la obisnuinta la abuz si violenta". "Am legat consumul de alcool de violenta si le-am spus si de adapostul «Centrul femeia ocrotita». Nu stiu in ce masura consumul de alcool va scadea, dar cazurile de violenta sigur se vor imputina", crede Lidia Boc. Acest proiect va continua sfirsitul acestei luni, in Brosteni, dar si dupa inceperea scolii, cind cele trei organizatii vor initia o noua campanie pe tema alcoolului, fumatului si violentei. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.