Social

Note mari pentru asistentii comunitari

Cristina Palade
14 aug 2007 733 vizualizări
Lucrarile au fost corectate chiar de catre directorul Autoritatii de Sanatate Publica u "brinza buna in burduf de ciine", a comentat Cornelia Draguna

Asistentii comunitari au luat note neasteptat de mari la testul sustinut ieri din legea privind calitatea apei potabile si din normele de supraveghere, inspectie si monitorizare a calitatii apei. Chiar daca de la test au lipsit 12 asistenti, majoritatea a luat peste 70 de puncte, 17 au luat peste 80, iar 11 peste 90 de puncte. Cel mai mare punctaj obtinut a fost de 94 de puncte, iar cel mai mic 63,5. Cele doua legi sint foarte importante pentru munca asistentilor comunitari, motiv pentru care testele au fost corectate chiar de directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP), dr. Cornelia Draguna. "M-au surprins extraordinar de placut. Sint foarte incintata de rezultate. Chiar aveam si eu emotii, deoarece nu credeam ca intr-un timp atit de scurt au avut timp sa invete tot ce le dadusem. Rezultatele mi-au demonstrat ca o parte din ei sint lenesi si trebuie sa-i stimuleze cineva. Cred ca pentru ei este buna zicala «brinza buna in burduf de ciine»", a comentat Cornelia Draguna. Entuziasmul directorului este cu atit mai mare cu cit subiectele date nu au fost chiar simple. Dupa test, asistentilor li s-a trasat un set de sarcini, pe care trebuie sa-l prezinte saptaminal medicului din zona in care lucreaza. Acesta cuprinde cinci activitati de centralizare a datelor privind activitatea de igiena comunitara, activitatea de prevenire, pe profil de obstetrica-ginecologie, pediatrie si activitatea sociala. Practic, acestia trebuie sa aiba grija de o multime de aspecte, de la igiena surselor de apa, a scolilor si pina la monitorizarea gravidelor si lehuzelor, a nou-nascutilor, a copiilor abandonati si a celor aflati in plasament, plus toate celelalte probleme social-medicale care se pot ivi. Caietul de lucru este semnat saptaminal de medicul de familie si prezentat la ASP o data pe luna. "In felul acesta, asistentul social va avea o privire de ansamblu asupra problemelor din comunitate", ne-a declarat medicul Alin Lazea, consilier la compartimentul Mama si Copilul din cadrul ASP. Asistentii comunitari urmeaza sa sustina un al doilea test in septembrie, dar din alta tematica. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.