Social

Putini beneficiari ai venitului minim garantat

Doina Ganea
28 iul 2007 627 vizualizări
La 103.000 locuitori cit numara Focsaniul doar 132 de persoane beneficiaza de ajutoare sociale conform Legii 416/2001 privind venitul minim garantat.

Potrivit legii, pentru un salariu minim pe economie, aceste persoane presteaza 72 de ore lunar in folosul comunitatii. Numarul beneficiarilor la Legea 416 din Focsani, raportat la numarul de locuitori, este cel mai mic din judet, comparativ cu al altor localitati din Vrancea, unde acesta variaza intre 200 - 700 de persoane. "La o populatie de minim 80.000 de locuitori, 132 de persoane beneficiare la 416 este destul de putin. Noi in Focsani si in judet avem si cel mai scazut procent al somajului din Moldova, ceea ce demonstreaza ca sint resurse economice destul de bune. In anii anteriori a existat o cifra mai mare de beneficiari, dar ea n-a depasit 400", ne-a declarat directorul Serviciului Public Local de Asistenta Sociala Focsani, Mihai Ciobotaru. Pe linga aceste plati, SPLAS mai asigura din bugetul local ajutoarele sociale, indemnizatiile de nastere, alocatiile pentru familiile monoparentale etc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.