Social

134 de cazuri noi de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână

Dana Lepădatu
27 aug 2017 2322 vizualizări

Potrivit Institutul Național de Sănătate Publică, numărul total al cazurilor de rujeolă raportate la nivel naţional a ajuns la 8.937

Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă în România raportate până vineri este 8.937, potrivit unei informări publicate pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT ) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). "Numărul total de cazuri confirmate cu rujeola în România, raportate până la data de 25.08.2017 este 8.937, din care 33 de decese (9 în jud. Timiş, 6 în jud. Arad, 7 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraş Severin, 1 în jud. Bihor, 1 în jud. Cluj, 1 în jud. Călăraşi, 1 în jud. Satu Mare, 1 în jud. Vaslui, 1 în jud. Galaţi, 1 în jud. Mureş şi 1 în Bucuresti). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de judete", informează CNSCBT. Cum vinerea trecută erau raportate 8.803, rezultă că alte 134 de cazuri au fost confirmate în ultima săptămână. Astfel, au fost confirmate și raportate 49 de cazuri de rujeolă în județul Călărași, 43—în județul Brașov, 12—Vaslui, câte 7—în București și Teleorman, câte 3 în Dâmbovița, Covasna și Neamț, 2—Dolj și câte unul în Giurgiu, Sălaj, Hunedoara, Sibiu și Botoșani. Rujeola, cunoscută popular cu numele de pojar, este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar statisticile arată că pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli, însă în ultimii ani rata vaccinării în România a scăzut dramatic, sub pragul de siguranţă de 95% acoperire naţională. În urmă cu două săptămâni, Guvernul a adoptat proiectul de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România, act normativ are ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018. Potrivit acestei legi, vaccinarea în România ar putea deveni obligatorie. (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.