Social

Terapie prin hipertermie impotriva cancerului

Cristina Palade
26 iul 2007 2266 vizualizări
Ieri, in sala mare a Consiliului Judetean, o delegatie de patru medici italieni a prezentat o procedura noua si un aparat de terapie privind distrugerea celulelor cancerigene de orice tip prin sistemul de hipertermie, un remediu care a atras recent atentia specialistilor oncologi.

Medicii propun incalzirea tumorilor pentru anihilarea tumorilor canceroase

Desi se stia inca de la jumatatea secolului 19 ca tumorile maligne sint vulnerabile la caldura, investigatiile sistematice despre hipertermie au inceput abia in 1970. Noua metoda are abilitarea forurilor medicale internationale competente in acest domeniu, in Germania acest remediu fiind considerat drept principala terapie a tuturor bolilor cancerigene. Cei patru specialisti in domeniu, prof. dr. Giuseppe Maria Pigliucci, seful catedrei de Medicina a Universitatii din Roma si asistentii sai Onorevole Giulio Schmidt, Salvatore Del Broco si Luigi Paulo Violi au incercat sa prezinte efectele benefice aduse de aceasta terapie. Ei au explicat ca hipertermia inseamna incalzirea tumorii pina la 43 de grade Celsius pentru o perioada de 30-60 de minute cu ajutorul unui aparat numit Termotron -RF8. Acest aparat este construit pentru a incalzi o regiune intre electrozi circulari paralel opusi. Cu ajutorul acestui dispozitiv se pot incalzi regiuni diferite din organism prin folosirea unor combinatii de electrozi mai mari sau mai mici. Efectul hipertermiei este mult mai pronuntat daca este folosit in combinatie cu radioterapia si chimioterapia si nu prezinta efecte secundare, sustin prezentatorii. "Se stie ca celulele bolnave sint mult mai sensibile la caldura, care este retinuta pentru mai mult timp si astfel celula respectiva moare", a explicat prof. dr. Giuseppe Maria Pigliucci. Specialistii italieni au spus ca sint dispusi sa pregateasca citiva medici romani privind acest nou tratament, iar odata cu achizitionarea aparatului se vor putea vedea si roadele. "Cred ca este suficienta o saptamina pentru a observa patologii suficiente si pentru a instrui medicii de specialitate", a mai spus dr. Pigliucci. La intilnire erau asteptati si 30 de medici specialisti in domeniu, dar la intrunire nu s-a prezentat decit un singur medic oncolog, Lidia Groza, ceilalti motivind ca sint la alte conferinte, iar cei mai multi fiind in concediu de odihna. Prezentarea facuta de cei patru medici a avut loc in urma invitatiei reprezentantului pentru Romania a unei organizatii nonguvernamentale, Vasilica Dinica, fostul primar al comunei Paunesti. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.