Social

Piedici in Programul de evaluare

Cristina Palade
25 iul 2007 655 vizualizări
Aplicatia informatica privind Programul national de evaluare a starii de sanatate a fost definitivata. Aceasta va fi prezentata astazi, la Bucuresti, in cadrul unei intilniri cu coordonatorul programului, reprezentanti ai autoritatilor de sanatate publica si reprezentanti ai medicilor.

Calculatoarele intirzie insa sa ajunga la medici, iar taloanele la beneficiari

Intilnirea are loc in prezenta Agentiei Nationale pentru Programul de Sanatate, a Ministerului Sanatatii Publice, impreuna cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. La instruire vor participa coordonatorii programului de la nivelul autoritatilor de sanatate publica, cite unul sau doi reprezentanti ai medicilor de familie si persoane desemnate din partea caselor judetene de asigurari. "Se vor instrui reprezentantii din teritoriu, urmind ca si noi sa facem acelasi lucru cu participantii la acest program, adica medicii direct implicati in acest program", a precizat Mihai Copaci, seful CJAS. O alta problema privind demararea programului o reprezinta si calculatoarele mult asteptate de medicii implicati in program. Potrivit directorului CJAS, calculatoarele vor ajunge in momentul finalizarii procesului de licitatie, care, potrivit O.U.G. 34/2006, privind achizitiile publice, dureaza cel putin 45 de zile. Nici cele doua taloane si scrisoarea personalizata nu au ajuns inca la vrinceni. Trebuie mentionat ca doar acele persoane care sint nascute in luna iulie le vor primi, restul urmind sa intre in posesia lor pina la sfirsitul anului. In vederea trimiterii acestor taloane, banca sistemului sanitar a incheiat un contract cu Imprimeria Nationala si cu Posta Romana. Se spera ca in citeva zile, Posta va incepe distribuirea taloanelor si scrisorilor. Plicurile vor fi inminate destinatarilor cu confirmare de primire. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.