Social

Certificate de asigurat in loc de carduri

Cristina Palade
9 iul 2007 745 vizualizări
Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) nu mai elibereaza carduri europene de asigurat ce le permiteau vrincenilor care pleaca in strainatate sa beneficieze de servicii medicale de urgenta fara sa plateasca.

In locul acestor carduri, banca sistemului sanitar va elibera niste certificate provizorii, care sint gratuite si au valabilitate de sase luni. "In momentul de fata se elibereaza certificate provizorii de asigurat care inlocuiesc cardurile europene", ne-a declarat Mihai Copaci, directorul CJAS. Inlocuirea acestor carduri cu certificatele mult contestate a fost facuta din cauza unor defectiuni tehnice la aparatura firmei care a cistigat licitatia pentru a le produce. De la inceputul anului si pina in prezent s-au primit 923 de cereri privind cardul european de sanatate, insa doar 889 de vrinceni au primit in mina carduri europene de asigurari sociale, iar 123 au fost returnate intrucit solicitantii nu au fost gasiti acasa ori adresele erau inexacte. "In aceste situatii, persoanele respective pot veni direct la sediul CJAS pentru a le recupera", a mai adaugat Mihai Copaci. In momentul in care se va remedia problema la firma producatoare, certificatele vor fi reinlocuite cu cardurile europene de asigurat. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.