Social

Medicii stau cu ochii pe diaree si holera

Cristina Palade
5 iul 2007 869 vizualizări
Caldura excesiva poate reactiva boli infecto-contagioase grave, motiv pentru care autoritatile sanitare au intrat in alerta. Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) le-a cerut medicilor sa monitorizeze atent bolile diareice (BDA), toxiinfectiile alimentare si holera si sa raporteze imediat cazurile depistate. Supravegherea acestora se va realiza in perioada iunie-octombrie 2007.

Diareea si febra sint cele mai zgomotoase simptome ale holerei

Obiectivele acestei campanii sint monitorizarea incidentei bolii diareice acute in vederea depistarii in timp util a focarelor si epidemiilor, identificarea cauzelor in vederea analizarii pe tipuri gnosologice a sindromului diareic si determinarea eficientei masurilor de control aplicate. "Toate cabinetele medicale de stat si private vor raporta saptaminal cazurile noi la ASP Vrancea, la serviciul de supraveghere boli transmisibile. Raportarea se va face telefonic, in fiecare zi de luni, si va cuprinde cazurile de BDA inregistrate in saptamina precedenta raportarii. De asemenea, raportarea se va face pe grupe de virsta", ne-a declarat dr. Carmen Turcan, purtator de cuvit al ASP Vrancea. Nu numai cabinetele medicale trebuie sa faca aceasta raportare, ci si unitatile sanitare cu paturi, care vor raporta cazurile de BDA, nominal, inclusiv numarul de decese. Suspiciunea de holera poate fi ridicata de orice medic, in cazul in care bolnavul prezinta diareee apoasa acuta, varsaturi, febra, crampe musculare si deshidratare. Data fiind gravitatea bolii, suspiciunea de holera se anunta imediat, telefonic, la ASP si se izoleaza in sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean "Sf. Pantelimon" Focsani. In Vrancea nu s-a mai inregistrat de ani de zile cazuri de holera. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.