Social

Auditul a venit, a constatat si a plecat

Cristina Palade
5 iul 2007 733 vizualizări
Saptamina aceasta, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) s-a confruntat cu un nou control de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). Este vorba despre un control de audit, care a verificat activitatea CJAS de la ultimul audit, din 2006, pina in prezent.

Desi comisia trebuia sa ramina la CJAS pe parcursul intregii saptamini, cei doi inspectori au stat in control doar doua zile. "Nu au dispus nici un fel de recomandari pentru urmatoarea perioada, insa din cele 28 de recomandari care au fost decise de catre corpul de audit au fost implementate 26, iar 2 partial implementate", ne-a declarat Mihai Copaci, directorul CJAS. Una din recomandarile partial implementate se refera la monitorizarea obiectelor de inventar si a altor bunuri care pot fi casate. "In maximum 30 de zile, CJAS va face o comisie pentru inventarierea obiectelor si a altor bunuri care vor fi casate, iar lista cu propuneri va fi trimisa catre CNAS", ne-a spus Mihai Copaci. De asemenea, directorul CJAS va constitui si o comisie in vederea stabilirii responsabilitatilor si a masurilor privind situatia retetelor in suma de 2,04 milioane lei, care reprezinta datorii catre farmacii din anul 2005, aflate in afara evidentei contabile a CJAS Vrancea. O alta comisie se va institui pentru stabilirea responsabilitatilor pentru situatia retetelor in suma de 1, 241 milioane lei, nedecontate la data auditarii, aflate in litigiu cu farmaciile. "In aceste cazuri se doreste cercetarea administrativa pentru gasirea vinovatilor", a mai adaugat seful bancii locale a sistemului sanitar. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.