Social

Pensii mai mari de la 1 iulie

Cristina Palade
30 iun 2007 754 vizualizări
Pensionarii vor beneficia, de la 1 iulie 2007, de o majorare a punctului de pensie, in medie, cu 7,4%, odata cu recalcularea pensiilor celor care au lucrat inainte de 1963, potrivit ministrului muncii, liberalul Paul Pacuraru

Aceasta majorare se va calcula in functie de salariul mediu cistigat la acea vreme si nu a salariului minim, cum se facea pina acum. Astfel, de o majorare a valorii punctului de pensie, cu 7,4%, vor beneficia 1.880.000 de pensionari din intreaga tara. Conform ordonantei de urgenta 19/2007, pensiile persoanelor care au lucrat inainte de 1963 si care nu pot face dovada valorii salariului cistigat in acea perioada se vor calcula, incepind din iulie, in functie de salariul mediu din perioada respectiva. In prezent, pensia persoanelor aflate in aceasta situatie se calculeaza in functie de salariul minim din acea perioada, pensionarii reclamind inechitati in stabilirea drepturilor banesti. Astfel, pentru determinarea punctajului mediu anual pentru perioadele anterioare datei de 1 ianuarie 1963, se va utiliza un punct pentru fiecare luna de stagiu de cotizare realizat, pentru care veniturile nu sint trecute in cartea de munca. Acelasi sistem de calcul se va folosi si pentru persoanele care au muncit inainte de 1 septembrie 1947, indiferent de nivelul salariilor trecute in cartea de munca.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.