Social

Programul e gata teoretic, practic ...

Cristina Palade
29 iun 2007 650 vizualizări
Ieri s-au semnat contractele pentru programul de evaluare a starii de sanatate a populatiei

Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS), in frunte cu Mihai Copaci si directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP), Cornelia Draguna, s-au intilnit, ieri, la Casa Armatei, pentru semnarea contractelor privind evaluarea starii de sanatate a populatiei in asistenta medicala primara. "Programul se poate aranja dupa cum doreste fiecare, este unul flexibil", a mentionat Cornelia Draguna. Aceasta a transmis medicilor si reprezentantilor laboratoarelor medicale conditiile de emitere a autorizatiilor de catre ASP pentru buna desfasurare a programului. Directorul ASP i-a indemnat pe medici sa-si aleaga singuri laboratoarele cu care vor sa colaboreze si le-a cerut sa se puna de comun acord cu pacientii, pentru a nu-i purta pe drumuri. "Este vorba despre comunicare si intelegere intre medicii de familie, pacienti si laboratoare. Important este sa dispara aglomeratia de la usi", a spus directorul ASP. Cit despre pacientii netransportabili, acestora li se vor recolta probe la domiciliu. Mai sint doar doua zile pina la demararea programului, iar taloanele cu care pacientii trebuie sa se prezinte la medicii de familie nu au venit inca, iar calculatoarele sint doar pe hirtie... Cei cinci medici de familie, membri in unitatea de implementare a programului de evaluare a starii de sanatate a populatiei, desemnati de cei 160 de medici din judet, au stabilit, miercuri, clauzele contractului incheiat cu CAS. Acestia au hotarit ca nu vor duce la bun sfirsit programul daca nu vor primi calculatoare pina la sfirsitul anulu. "In cazul in care pina la 30.12.2007 nu va fi asigurata dotarea tehnica prevazuta in lege, contractul va fi suspendat incepind cu 01.01.2008", se arata la punctul 6 al contractului. Directorul CAS este insa optimist. "Este o problema de licitatie, dar calculatoarele vor fi transmise in urmatoarele saptamini," a spus Mihai Copaci. O alta propunere a fost lasarea orarului de consult la latitudinea fiecarui medic in parte, in special pentru populatia de la sate care trebuie sa mearga la munci agricole. Din aceasta cauza s-a ajuns la intervalul orar 6.00-8.00 dimineata, in timpul saptaminii, precum si duminica. Pentru absentele de la programul de lucru stabilit, medicul va informa in scris CAS si va face reprogramarea pacientilor in cadrul trimestrului respectiv.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.