Social

Vrincenii sint indemnati sa-si verifice gratis sanatatea

Cristina Palade
27 iun 2007 963 vizualizări
Vrincenii vor primi acasa in urmatoarele zile o scrisoare personalizata de la ministrul Eugen Nicolaescu precum si doua taloane cu care sa se prezinte la medic si la laboratorul de analize medicale

In vederea stabilirii ultimelor detalii si a implementarii programului de evaluare a starii de sanatate a populatiei ce se va demara la 1 iulie, Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) i-a invitat la o intilnire de lucru pe reprezentantii celor 160 de medici de familie din judet, care au fost desemnati zilele trecute, precum si pe reprezentantii celor cinci laboratoare medicale care au incheiat contract cu banca sistemului sanitar. "Am convocat intilnirea pentru stabilirea ultimelor detalii, dat fiind ca mai sint putine zile pina pe 1 iulie. Reprezentantii laboratoarelor trebuie sa ne informeze daca si-au desemnat zonele in care vor activa", ne-a declarat Mihai Copaci, directorul CAS. Pe lista de discutii se vor gasi si probleme legate de taloanele securizate care vor fi parafate si stampilate la CAS Vrancea intr-un borderou centralizator, atit in format electronic, cit si pe hirtie. Acestea vor fi trimise prin posta beneficiarilor, cu confirmare de primire. La intilnire se va discuta si despre lipsa medicilor de la cabinetul medical in timpul programului. Acestia au obligatia sa anunte CAS in vederea reprogramarii pacientilor din intervalul respectiv sau directionarea lor spre alte cabinete sau laboratoare.


Apel pentru sanatate


In urmatoarea perioada, vrincenii vor primi acasa o scrisoare personalizata de la ministrul Eugen Niclaescu in care li se cere sa-si verifice starea de sanatate in conformitate cu acest program, alaturi de doua taloane pentru medicul de familie si laboratorul de analize medicale. "Programul este gratuit pentru oricare cetatean, indiferent ca este asigurat sau nu, indiferent ca este sau nu inscris pe lista unui medic de familie. în cadrul acestui program veti beneficia gratuit de o consultatie la medicul de familie si, in functie de rezultatul consultatiei, de un set de analize pentru depistarea unor eventuale afectiuni cardiace, hepatice, renale, diabet etc. Plata consultatiei si a setului de analize de laborator este suportata integral din bugetul Ministerului Sanatatii Publice. în situatia in care medicul de familie decide, pe baza rezultatului analizelor, ca exista o suspiciune de boala, acesta va recomanda consultul la un medic specialist, daca faceti dovada calitatii de asigurat", se arata in scrisoarea ministrului Eugen Nicolaescu. Pentru a beneficia de program, vrincenii trebuie sa ia legatura dupa 1 iulie cu medicul de familie pentru a fi programati la consultatie. Daca nu au inca un medic de familie se pot adresa oricarui cabinet medical care are contract cu Casa de Asigurari de Sanatate. Programul se va desfasura pina in septembrie 2008, cetatenii urmind sa fie evaluati in luna in care s-au nascut. Daca din motive obiective cineva nu s-a prezentat la medic in luna in care s-a nascut se poate solicita reprogramarea. "Stimata doamna/ Stimate domn, va rog sa nu ratati sansa care va poate prelungi viata. Demersul Ministerului Sanatatii Publice este in interesul dumneavoastra si va invita sa participati la cladirea unei societati sanatoase, formata din oameni sanatosi", incheie scriosoarea minsitrul Eugen Niclaescu. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.