Social

Impartirea zonelor de influenta pentru analize gratuite

Cristina Palade
23 iun 2007 678 vizualizări
Pe 1 iulie va demara Programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei, motiv pentru care autoritatile sanitare trebuie sa se implice u reprezentantii laboratoarelor isi disputa deja «zonele de influenta» u Mihai Copaci cere ajutorul primarilor

Cu putin timp inainte de demararea Programului national privind evaluarea starii de sanatate a populatiei in asistenta medicala primara, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS), Mihai Copaci, s-a intilnit, ieri, cu reprezentantii celor cinci laboratoare medicale cu care banca sistemului sanitar are incheiate contracte. Dupa cum a reiesit in urma intilnirii, nici reprezentantii laboratoarelor Gaspar, Materna, Medcenter, Medictest, Diamed Center si Centrul Medical nu sint pe deplin informati cu privire la modul in care se va desfasura acest program pe parcursul acestui an. Problema principala se refera la impartirea «zonelor de influenta» in localitati. Initial s-a pornit de la premisa ca medicii de familie din Focsani ar trebui sa incheie un contract cu laboratoarele carora CJAS le deconteaza serviciile. Ulterior, s-a ajuns la ideea ca cel mai bine ar fi ca stabilirea acestor zone sa se faca aleatoriu, prin tragere la sorti. In final, s-a ajuns la concluzia ca tot laboratoarele ar trebui sa cada de comun acord pentru stabilirea zonelor in care sa activeze. Mihai Copaci i-a amenintat voalat pe reprezentantii laboratoarelor spunind ca deja a primit cereri din partea unor laboratoare din alte judete care vor sa liciteze pentru acest program. In cadrul intilnirii, Copaci a punctat ca acest program este finantat de Ministerul Sanatatii Publice si, ca atare, se aplica atit persoanelor asigurate, cit si celor neasigurate. Celor prezenti li s-a spus ca trebuie sa indeplineasca o serie de formalitati si sa depuna o serie de documente la CJAS pina la sfirsitul saptaminii viitoare. Pentru evitarea problemelor in derularea acestui program, seful CJAS a cerut si ajutorul primarilor. "Am solicitat ca primarii sa se implice, alaturi de consilierii locali, in programul de evaluare a starii de sanatate. Pentru ca acest program sa se desfasoare in bune conditii, i-am rugat sa afiseze la sediul primariilor, in fiecare luna, incepind cu 1 iulie, lista tuturor persoanelor aflate in evidenta politei locale si nascute in luna respectiva. De luni le vom cere si in scris sa sprijine proiectul", ne-a declarat liberalul Mihai Copaci. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.