Social

Medicii de familie nu sint informati

Cristina Palade
22 iun 2007 988 vizualizări
Mai sint mai putin de 10 zile pina la demararea Programului national privind evaluarea starii de sanatate a populatiei in asistenta medicala primara, iar medicii de familie nu cunosc modul cum se va desfasura acest program.

In acest sens, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a initiat ieri o intilnire cu medicii de familie din judet, in care a explicat ca acest program este finantat de Ministerul Sanatatii si se aplica atit persoanelor asigurate, cit si celor neasigurate. Vrincenii se vor prezenta la medic in luna in care s-au nascut si vor fi programati la unul din laboratoarele care au incheiat contract cu CAS-ul pentru analize. Directorul Mihai Copaci a prezentat termenul de derulare, obiectivele si modul de desfasurare al acestui program: "Programul doreste sa aseze cetateanul in centrul sistemului de sanatate pentru a descoperi anumite situatii din evolutia starii de sanatate". Una dintre nemultumirile medicilor a fost realizarea acestor analize in afara orelor de program. Pentru a fi motivati, medicii vor primi contravaloarea consultatiilor realizate in bani, precum si calculatoare in valoare de 1500 de euro. O alta nemultumire a fost spatiile prea mici din cabinete. Directorul CAS a admis ca acest lucru este un inconvenient, dar a promis ca va lua masuri. "In cazul in care cabinetele vor prelua analizele, va trebui ca spatiile respective sa fie autorizate de Autoritatea de Sanatate Publica, iar incaperile trebuie sa aiba in dotare un frigider cu congelator, o geanta izoterma pentru transportul probelor", a mentionat Copaci. In vederea bunei desfasurari a acestui program, Mihai Copaci se va intilni, astazi, la Prefectura, cu primarii din judet. (C. PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.