Social

Raportul lui Copaci este ok, dar realitatea bate raportul

Cristina Palade
18 iun 2007 641 vizualizări
In raportul prezentat ministrului Eugen Nicolaescu nu exista "disfunctionalitati majore", desi situatia din Vrancea este deloc roz

"Nu sint disfunctionalitati majore, sint unele probleme care vor fi rezolvate in timp", asa a rezumat Mihai Copaci, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS), situatia privind programele nationale de sanatate, precum si activitatile realizate de unitatile sanitare cu paturi, in speta spitale. Totusi, in urma controalelor efectuate in perioada 18 mai-8 iunie, s-a depistat ca a crescut numarul de retete prescrise la medicii de familie, dar a crescut si adresabilitatea la spital. Cele mai multe disfunctionalitati s-au gasit in programul de transplant de tesuturi, organe si celule, deoarece nu exista o evidenta stricta la nivelul medicului specialist care prescrie retete pacientilor cu stare posttransplant. La intilnirea care a avut loc la Sinaia, pe 13-14 iunie, unde au fost si seful CJAS, alaturi de sefa Autoritatii de Sanatate Publica, dr. Cornelia Draguna, ministrul Eugen Nicolaescu a dat cinci teme de dezbatere sefilor sanatatii ce au avut in vedere derularea programelor de sanatate pentru diabet, oncologie si posttransplant, plafoanele alocate farmaciilor, eliberarea retetelor pina la 90 de zile, programul de evaluare al spitalelor, precum si integrarea ambulatoriilor in spitale. In ceea ce priveste plafoanele alocate farmaciilor, s-a propus ca fondul de urgenta pe care il aloca in fiecare luna CAS-ul pentru farmaciile care au ramas fara venituri, sa se faca inainte de jumatatea lunii. Un alt subiect propus a fost, ca incepind de la 1 iulie retetele compensate si gratuite sa fie eliberate pina la 90 de zile. "Este o masura benefica atit pentru bolnavi, cit si pentru medici, deoarece nu se vor mai forma cozi la inceputul fiecarei luni, la medici si la farmacii pentru medicamente", a opinat directorul CAS. In ciuda lipsei disfunctionalitatilor majore din raportul prezentat ministrului Eugen Nicolaescu, la Sinaia, in realitate situatia din spitalele vrincene este realmente dureroasa. Si o simpla vizita intr-un salon de spital vrincean bate de departe concluziile pozitive ale raportului. Parafrazind un cintec de cartier, Copaci ar mai putea adauga un bemol spunind, "oficial ne merge bine"! (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.