Social

Satenii din Vadul Rosca s-au revoltat impotriva oierilor

Dan Chiriac
6 iun 2007 800 vizualizări
Acestia l-au acuzat pe un consatean ca le distruge suprafetele de porumb si lucerna

Citiva zeci de sateni din Vadu Rosca s-au adunat ieri la prinz in centrul satului si au protestat impotriva unui localnic, acuzat ca intra cu oile si vacile pe terenurile cultivate cu lucerna si porumb. Localnicii au solicitat interventia primariei si a postului de politie dupa ce in ultima perioada mai multe suprafete de lucerna si porumb au fost distruse. "Ne strica cultura la toti. Radu Gheorghita intra cu oile si vacile pe suprafetele noastre si ne strica toate culturile. Si azi noapte a intrat animalele pe suprafata unei femei si a stricat toata lucerna", a spus, suparat, Vasile Gheorghe. Satenii, ale caror gospodarii au fost distruse de ape in urma cu doi ani, il acuza pe consateanul lor ca "desavirseste" opera inundatiilor. "Dumnezeu ne-a dat apa, acum el vrea sa ne ia tot. Daca nu se rezolva nimic plecam la minister", a spus si Maricel Mihai. Viceprimarul Nicolae Dumitrescu si seful de post au cercetat acuzatiile aduse de sateni. "Exista in prezent zece reclamatii in acest sens. Sint intr-adevar mai multi mocani de la munte care cresc oile lui Radu Gheorghita. Acestia cauta pentru animale terenuri necultivate, dar exista si momente in care trec pe terenurile cultivate cu lucerna si porumb. Cel acuzat spune ca nu are nici o vina si ca mocanii trebuie sa pazeasca animalele. Am fost cu seful de post, i-am legitimat pe toti acestia, iar azi au fost chemati la politie. Li s-a pus in vedere sa aiba grija de animale, in caz contrar urmind a li se imputa toate pagubele", ne-a declarat viceprimarul Nicolae Dumitrescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.