Social

Conferinta pe teme de nefrologie la Focsani

Cristina Palade
1 iun 2007 781 vizualizări
Medicii de familie, nefrologii si pediatrii sint invitati sa-si imbunatateasca performantele profesionale la o conferinta in care se vor discuta ultimele noutati in domeniul nefrologiei pediatrice

Cursul de specialitate intitulat "Aspecte practice in nefrologia pediatrica" se va desfasura in perioada 1 - 3 iunie in sala mare a Ateneului Popular "Maior Gh. Pastia", incepind cu ora 9.00, fiind organizat de Autoritatea de Sanatate Publica in parteneriat cu mai multe firme de medicamente. Cursul va fi sustinut de universtiari din Iasi si Bucuresti, care vor aborda cu generozitate atit probleme ce tin de patologia nefrologica si ingrijirea copilului cu afectiuni renale cit si aspecte specializate, cum ar fi alergia la proteinele laptelui de vaca, sindromul anemic, asistenta nutritionala in bolile renale cronice la copii, cardiopatia aritmica la copil sau sindromul de pierdere a sarii la sugar, urgenta pediatrica majora. La Focsani sint asteptati 15 profesori de la centrele universitare din Iasi si Bucuresti, printre care prof. dr. Mircea Penescu, directorul Spitalului Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila" Bucuresti, sau prof. Ovidiu Brumaru de la UMF Iasi, peste 150 de medici de familie si specialisti. "Sintem unul dintre cele maximum 10 judete din tara care a putut sa realizeze un asemenea eveniment trei ani la rind. Consideram ca acest curs va fi benefic, cu atit mai mult cu cit vor fi abordate si teme colaterale. In plus, va fi punctat si de Colegiul Medicilor", ne-a declarat Alin Lazea, consilier in cadrul ASP, care s-a ocupat de organizarea evenimentului alaturi de directorul Cornelia Draguna si de dr. George Munteanu, seful sectiei de pediatrie din cadrul Spitalului Judetean.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.