Social

Negoita si-a preluat responsabilitatile de manager

Cristina Palade
1 iun 2007 1459 vizualizări
Liberalul spune ca salariatii celui mai mare spital din judet vor primi in continuare bonurile de masa si salariile la timp

Liberalul Gabriel Negoita s-a prezentat ieri la spital pentru prima data in calitate de manager general, in timp ce noii membri ai Comitetului Director, sustinuti tot de PNL, si-au intrat la rindul lor in drepturi, incercind sa se familiarizeze cu problemele institutiei. Nici nu s-a asezat bine pe scaun noul manager, ca a si trebuit sa faca fata primului control de la Casa de Asigurari de Sanatate si Autoritatea de Sanatate Publica. "Am preluat functia, am luat legatura cu toti angajatii, dar m-am si pomenit cu un control din partea CAS si a ASP. Acestia au verificat relatiile dintre spital si CAS, precum si indicatorii de sanatate", ne-a declarat directorul interimar Gabriel Negoita. Managerul nu a spus care sint prioritatile pentru aceasta perioada, dar a promis ca se va pune la curent cu toate problemele spitalului pentru a le gasi o rezolvare. "Nu as putea face nici o promisiune. Sa vedem mai intii cum stam cu banii. Salariile vor fi salarii, iar bonurile bonuri si se va respecta termenul lor de plata", ne-a declarat Negoita. Acesta a fost numit in functia de manager al Spitalului Judetean miercuri, in urma ordinului emis de Ministerul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, dupa ce doctorul Nicolae Moise, vicepresedintele PD Vrancea, a fost demis pentru "incalcarea deliberata in mod repetat a prevederilor legale in vigoare privind achizitiile publice, fapt ce a dus la folosirea defectuoasa a fondurilor bugetare alocate Spitalului". Gabriel Negoita si-a ales in Comitetul Director oameni cu vechime in spital, dar care sint apropiati structurilor politice din care face parte. Acestia sint Doina Carteleanu, director medical, care vine de la Sectia de boli-infecto-contagioase, Ionel Rosca, director financiar-contabil, care a mai ocupat aceasta functie si pe vremea directorului pesedist Valentin Ochean, si Cristinel Vrabie, director administrativ. "In situatii de criza trebuie sa te axezi pe oameni care au lucrat efectiv in acest spital si sint familiarizati cu tot ceea ce se intimpla aici. Nu puteam lua niste oameni din afara, pe care sa-i scolesc, deoarece pierdeam prea mult timp", a completat Gabriel Negoita. Acesta a spus ca, la fel ca pina acum, va avea relatii strict profesionale cu fostul manager, democratul Nicolae Moise. Acesta se va intoarce la compartimentul ORL al spitalului insa ar putea reveni in cabinetul de director daca va avea cistig de cauza in instanta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.