Social

Sinistratii din Odobesti au apa

Ziarul de Vrancea
24 mai 2007 1012 vizualizări
Investitia a costat 48.000 de euro si a fost realizata de o fundatie umanitara din SUA

La un an si jumatate de la inaugurarea santierului in cartierul sinistratilor din Unirea-Odobesti, cele 58 de familii stramutate au, in sfirsit, apa potabila. Cu ajutorul Fundatiei Cultural Umanitare "Sociabilitate - Simplitate - Servire - Salvare" din Bucuresti, autoritatile locale au reusit sa realizeze un foraj pentru ca sinistratii sa nu petreaca o noua vara cu ochii dupa masina pompierilor, care le aducea periodc apa pentru nevoile casnice. Panglica a fost taiata de Ghiocel Bontas, presedintele fundatiei bucurestene, alaturi de delegatul Bisericii americane care a sponsorizat lucrarile. "Biserica lui Iisus din Statele Unite ale Americii nu a ramas insensibila la suferintele locuitorilor la inundatiile din 2005 si a incercat ca prin aceasta realizare sa permita locuitorilor din acest cartier sa aiba acces la apa. Biserica lui Iisus desfasoara activitati umanitare pe toate continentele, iar una din prioritati este tocmai acccesul la apa, realizind foraje in mai multe tari ale lumii, inclusiv pe continentul african. Vom continua colaborarea cu autoritatile odobestene", ne-a spus Ghiocel Bontas. Proiectul a costat 48.000 de euro si deserveste in aceasta prima etapa 58 de locuinte. Si autoritatile prezente s-au intrecut in promisiuni. Prefectul Ion Oprea a multumit organizatiei umanitare si a promis ca investitiile pentru acest cartier vor continua. Primarul Daniel Nicolas a multumit la rindul sau Fundatiei si i-a asigurat pe sinistrati ca autoritatile fac demersuri pentru ca lucarile la retelele de apa si canalizare sa inceapa anul acesta. "Daca proiectele depuse la Cancelaria Guvernului pe Ordonanta nr. 7/2006, pentru realizarea distributiei de apa, a canalizarii si a statiei de epurare vor primi finantare, atunci vom putea asigura locuitorilor din acest cartier un nivel de viata civilizat", a spus primarul odobestenilor. Reamintim ca acest amplasament a luat fiinta in septembrie 2005, unde au fost stramutati locuitorii din Andreiasu, Reghiu, Mera, Brosteni, Odobesti, Vulturu si Nistoresti. Intre timp, cartierul a fost denumit "Mihai Sturza" in amintirea printului Mihai Sturza care la 1847 a construit aductiunea de apa din Putna spre Focsani, care trece prin acest cartier. Acelasi print a construit si Beciul Domnesc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.