Mars si gratar la iarba verde, pentru postasi
Postasii vrinceni si-au sarbatorit ziua, ca in fiecare an, cu un gratar
la iarba verde, dar si cu traditionalul "Mars al factorilor postali". In acest an, factorii au avut mai multe motive de sarbatoare, deoarece Compania Posta Romana a fost scoasa de pe lista de monitorizare, ceea ce a permis si o crestere a salariilor. Astfel, simbata, postasii din tot judetul s-au strins cu mic cu mare in Cringul Petresti, unde au profitat de vremea frumoasa si s-au distrat alaturi de colegi, dar si de familie. Marsul factorilor postali a adus la linia de start atit femei, cit si barbati, care s-au intrecut pe
un parcurs de 2, respectiv 4 km. Factorii au fost incurajati si de Dorina Isaroiu, directorul Oficiliului Judetean de Posta. Chiar daca numeric au fost mult inferioare barbatilor, postaritele au incercat sa
parcurga pina la capat cele 4 ture de teren. In acest an, pe locul I a reusit sa se claseze Petruta Dragomir, de la Oficiul Postal de Distributie Centralizata (OPDC) Focsani. Pe urmatoarele locuri s-
au situat Mariana Arghiroiu de la OPRM Focsani si Victorita Gheorghita, de la Agentia Radulesti. Barbatii au fost mult mai numerosi la start, circa 20 de factori incercind sa reziste pe o distanta dubla fata de femei. Concursul a fost destul de strins, insa pina la urma locul I a fost adjudecat de Danut Cotea, de la OPDC Focsani. El a fost urmat pe podium de Micea Tazlauanu de la Oficiul postal Adjud si Claudiu Stamate, de la Tanasoaia. Postasii au premiat in acest an si pe cel mai batrin participat, Dumitru
Chiriac, care s-a dovedit si cel mai tehnic marsaluitor. Mirel Petrea, pe de alta parte, a fost declarat cel mai tinar participant la mars. Cistigatorii au fost rasplatiti si cu premii simbolice in bani de catre
de Oficiul Judetean de Posta. Ocupantii primelor trei locuri vor trebui sa se pregateasca pentru faza regionala a "marsului factorilor postali", care va avea loc peste doua saptamini, tot la Focsani. Intrecerea de simbata s-a lasat apoi cu o petrecere cimpeneasca, cu mici, friptura si vin, astfel ca postasii s-au putut relaxa dupa munca depusa in ultimele saptamini. (C. STANILA)