Social

Preotii si profesorii invata sa respecte drepturile copiilor

Cristina Palade
12 mai 2007 712 vizualizări
Legislatia spune ca parintii sint principalii responsabili pentru cresterea si ingrijirea copiilor lor

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului Vrancea (DGASPDC) organizeaza a patra sesiune de formare profesionala in cadrul "Campaniei de educare privind drepturile copilului". Aceasta sesiune se va desfasura in perioada 14 - 16 mai, la Clubul "Fabiola" din Focsani in speranta ca problemele copiilor isi vor gasi o rezolvare mai buna in interiorul comunitatilor vrincene. Campania are la baza o finantare obtinuta din Programul Phare 2003. De data aceasta, insa, campania se adreseaza personalului clerical si cadrelor didactice, care, alaturi de personalul medical si asistentii sociali, judecatori si chiar procurori, pot sa-si completeze cunostintele legate de psihologia copilului si de modul in care trebuie sa se comporte cu copiii aflati in situatii delicate. Alaturi de cadre din cadrul institutiei care se ocupa de protectia copilului, printre lectori se numara si medicul Alin Lazea, consiler in cadrul Autoritatii de Sanatate Publica, responsabil de programul "Mama si copilul". Campania are in vedere, pe linga componenta de formare si pe cea de informare a institutiilor responsabile, si identificarea unor solutii pentru continuarea programelor de formare in domeniu. "Ambele componente ale acestei campanii - componenta de formare si cea de comunicare, promoveaza noua abordare centrata pe copil si familie, introdusa de Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului. Activitatile au acelasi mesaj central: parintii sint principalii responsabili pentru cresterea si ingrijirea copiilor lor, toti ceilalti actori - profesionistii, comunitatea locala, autoritatile locale si statul - au datoria de a sprijini parintii in indeplinirea acestor responsabili", se arata intr-un comunicat al DGASPC Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.