Social

ONG-urile vrincene se aliaza

Cristina Palade
10 mai 2007 793 vizualizări
Filiala de Cruce Rosie si alte organizatii neguvernamentale vrincene, precum "Centrul de Zi Danut", "Lumea Copiilor", "Speranta Andradei", "Cartea Calatoare" si "Forget me Not", si-au dat mina pentru a lupta pentru drepturile persoanelor defavorizate

Liderii acestor ONG-uri au pus bazele unei coalitii care are la baza motto-ul «Impreuna pentru umanitate!» "Ne-am dat mina si speram sa putem face lucruri bune impreuna de acum incolo", a declarat Rodica Davidean, directorul Crucii Rosii Vrancea, initiatoarea acestui parteneriat. Reprezentantii ONG-urilor si-au exprimat speranta ca prin acest parteneriat se vor accesa mai usor fonduri structurale si, mai mult, se va crea o baza de date comuna in care sa se regaseasca persoanele care au nevoie de ajutor. "Din punct de vedere al scopurilor noastre, dupa experinta acumulata din anii de functionare, cred ca acest parteneriat ne asigura feed-back-ul care ar trebui sa vina din partea comunitatii. Acest parteneriat ne-ar ajuta sa urmarim impreuna care este reactia comunitatii la reactia noastra", este de parere Lucian Felecan, reprezentant al Fundatiei "Lumii Copiilor". Cu toate acestea, membrii noii coalitii se declara sceptici cu privire la sprijinul autoritatilor. "Birocratia ne omoara! Autoritatile trebuie sa se acopere cu hirtii, in timp ce noi, ca ONG-uri, ne axam pe pragmatism", a declarat Alice Pruteanu, de la Speranta Andradei. Parteneriatul s-a infaptuit pe 8 mai, de Ziua Mondiala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii, organizatie infiintata in anul 1863, in Elvetia. Aceasta zi are o semnificatie aparte, deoarece pe 8 mai a fost si ziua de nastere a lui Henry Dunant, cel care este considerat fondatorul Crucii Rosii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.