Social

Centru de Recuperare, inaugurat la Adjud

Cristina Palade
28 apr 2007 5599 vizualizări

Centrul va avea 240 de beneficiari si a costat 177.200 lei

Noul Centru de Servicii de Recuperare Neuromotorie pentru persoane cu handicap a Spitalului Municipal din Adjud a fost inaugurat, ieri, in prezenta oficialitatilor locale. Proiectul este realizat in colaborare cu Asociatia Promotorilor Dezvoltarii Locale Focsani si Consiliul Local Adjud si finantat de Guvernul Romaniei prin Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap. Finantarea se termina in noiembrie 2007 astfel incit de la aceasta data Consiliul Local si Spitalul trebuie sa asigure functionarea pentru o perioada de trei ani. Valoarea proiectului este de 177.200 RON, din care 50% din bani sint asigurati de ANPH, iar 50% reprezinta contributia partenerilor locali. "Scopul proiectului este crearea si dezvoltarea la nivelul judetului Vrancea a unui serviciu de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu, pentru persoanele adulte cu handicap locomotoriu@neuromotoriu domiciliate in orasul Adjud si in zonele limitrofe", a precizat Violeta Balica, managerul de proiect. Centrul ofera servicii de fizioterapie, magnetoterapie, kinetoterapie si terapie combinata. Proiectul isi propune si prevenirea institutionalizarii adultului cu handicap si integrarea lui in comunitate. Beneficiarii acestui centru sint 30 de persoane pe luna si 240 pe an, dupa cum s-a estimat. Centrul este dotat cu echipamente de ultima generatie care vor permite personalului sa-si desfasoare activitatea in conditii optime, asigurind proceduri de electroterapie, ultrasunete, laser si unde scurte. Prezenti la evenimentul de ieri au fost Constantin Armencea, primarul Adjudului, Claudiu Zara, directorul spitalului, membrii ai Consiliului Local si ai Asociatiei Promotorilor Dezvoltarii Locale, dar si reprezentanti ai Casei de Cultura si cadre medicale. Inaugurarea a coincis cu deschiderea Zilelor Adjudului, care au loc pina duminica. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.