Social

Sanatate pe card magnetic

Cristina Palade
27 apr 2007 1215 vizualizări

Domeniul sanitar intra in epoca informatizarii si a cardului electronic.

Din toamna, asiguratii vor beneficia de un card modern, de marimea unei dischete, care va inlocui carnetul albastru de asigurat, distribuit prin medicii de familie in urma cu sapte ani, potrivit Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Multi dintre vrinceni nici macar nu l-au folosit pe cel vechi sau sa-l fi primit de la medicul care ii are in evidenta. Insa, in cadrul informatizarii sistemului sanitar, care va trebui finalizata pina la 1 septembrie, vechiul carnet de asigurat din hirtie va fi inlocuit in portofelul vrincenilor de cardul electronic, singurul document care va dovedi calitatea de asigurat in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate din Romania. Acesta este diferit de cardul european de asigurat, fiind valabil numai pe teritoriul Romaniei. Cardul va trebui prezentat de bolnav de fiecare data cind apeleaza la un serviciu, indiferent daca este vorba de o consultatie medicala sau de eliberarea unei retete in farmacii. Spre deosebire de cardul european de sanatate, cu care va puteti trata in spatiul european,

care poate fi eliberat contra sumei de 2,16 RON, cardul national va fi distribuit gratuit asiguratilor prin intermediul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.