Social

Avem insulina in farmaciile cu circuit deschis

Cristina Palade
13 apr 2007 763 vizualizări
Casa de Asigurari a anuntat ca a incheiat acte aditionale cu farmaciile din judet u formularele de prescriptii medicale aflate in circulatie ramin valabile pina la aprobarea unui noi tip de reteta

Problema medicamentelor ce urmeaza a fi comercializate in farmaciile cu circuit deschis a fost solutionata, dupa cum a sustinut intr-o conferinta de presa directorul Casei de Asigurari de Sanatate Vrancea (CAS), Mihai Copaci. Astfel, medicamentele de tipul insulinelor, pentru bolile oncologice, precum si cele necesare stariipost-transplant vor putea fi comercializate in toate din cele 74 de farmacii existente in judet. Totul depinde acum de rapiditatea cu care farmaciile vor intra in posesia banilor alocati, precum si de modul in care isi vor face stocul de medicamente. "In data de 4 aprilie, CAS Vrancea a transmis tuturor farmaciilor precizari referitoare la HG 292/2007, cu privire la programul national de sanatate. Incepind cu aceasta luna, medicamentele pentru tratamentul in ambulatoriu al bolnavilor de diabet zaharat, cu antibiotice de tipul insulinelor, al bolilor oncologice si pentru tratarea starii post-transplant se elibereaza prin farmacii cu circuit deschis la pretul de decontare", a declarat Mihai Copaci. Pentru aceasta, CAS a facut demersuri privind lista preturilor de decontare, modul de prescriere al medicamentelor, precum si modul de eliberare al medicamentelor in farmacii. "Formularele de prescriptii medicale aflate in circulatie ramin valabile pina la aprobarea si publicarea unui nou formular de reteta", a tinut sa precizeze Copaci. De asemenea, CAS a incheiat acte aditionale distincte pentru farmaciile cu circuit deschis incepind cu aprilie 2007. Suma este repartizata in mod egal la farmacii, stabilindu-se o valoare orientativa in acest sens. "Valoarea orientativa a actelor aditionale nu este cuprinsa in valoarea de contract al farmaciilor, este o suma suplimentara", a mai precizat Mihai Copaci. Pina la stabilirea unui anumit stoc de catre fiecare farmacie cu circuit deschis si pina la epuizarea stocului din farmaciile spitalului, vor functiona ambele tipuri de farmacii. (Cristina PALADE)


S-au economisit 77.083 lei


Ieri au fost stabilite si economiile pe luna martie, precum si plafonul pentru luna aprilie. 25 de farmacii, care au avut plafon in luna precedenta pentru medicamente gratuite si compensate, au inregistrat economii de 77.083 lei. Aceasta suma va fi distribuita tuturor farmaciilor din judet, dupa cum a anuntat CAS Vrancea, pe linga plafonul alocat luna aceasta. Sumele alocate pentru cele trei afectiuni, pe luna aprilie, sint:

- pentru tratarea starii post-transplant- 46.666,66 lei

- pentru oncologie- 70.111,11 lei

- pentru antidiabetice de tipul insulinelor- 97.000,00 lei


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.