Social

CJAS-ul aloca bani pentru proteze medicale

Iulia Crețu
14 mar 2007 777 vizualizări
Peste o suta de cereri pentru aparate auditive, proteze pentru miini sau carucioare vor fi rezolvate in acest an

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Vrancea isi propune ca in acest an sa rezolve partial lista de asteptare cu bolnavii vrinceni care au solicitat de-a lungul anilor ajutor pentru achizitionarea de proteze medicale. Astfel, suma de 638.859,30 RON din bugetul initial al institutiei va fi utilizata pentru cumpararea de dispozitive medicale pentru diferite dizabilitati. In functie de bani, de cereri si de urgente, pe parcursul acestui an, fondurile pentru proteze se pot suplimenta. Prioritate spre rezolvare vor avea cererile vechi, unele de la inceputul anilor 2000, in speta copiii, invalizii de razboi, dar si persoanele active. In baza de date a institutiei figureaza 440 de cereri pentru aparate auditive, 102 pentru membru inferior, 2 pentru membru superior, 8 pentru cristalin artificial, 26 pentru incaltaminte ortopedica, 25 pentru orteze si 105 pentru mijloace si dispozitive de mers. Directorul CJAS, Mihai Copaci, spune ca fiecare solicitant va trebui sa-si exprime dorinta pentru primirea protezei, pentru actualizarea listei. "Am votat in Consiliul de Administratie criteriile pe baza carora vom trimite aceste instiintari. Suma de angajat este de 638.859,30 lei, din care se vor acoperi 157 de proteze auditive, cereri din 2002 si pina in 2004, 64 de cereri din 2004 si 2005 pentru membru inferior, 2 cereri din 2007 pentru membru superior, 12 cereri de cristalin artificial, 10 pentru incaltaminte ortopedica, 14 pentru orteze si 44 pentru mijloace si dispozitive de mers, carucioare", a detaliat Mihai Copaci. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.