Social

CAS vrea imbunatatirea calitatii actului medical

Gabriel Sava
28 feb 2007 856 vizualizări
Directorul Mihai Copaci a propus CNAS instituirea de caiete de sugestii si reclamatii in cabinetele medicale

Angajatii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea au facut mai multe propuneri in vederea imbunatatirii actului medical la institutiile sanitare din judet. "La solicitarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, am elaborat si trimis mai multe propuneri pentru imbunatatirea calitatii actului medical in judet. Unele dintre ele se refera la medicii de familie, iar altele la spitale. Acestea au fost rezultatul consultarii unei parti a angajatilor implicati direct in relatia cu furnizorii de servicii medicale", a precizat juristul Mihai Copaci, directorul CAS Vrancea. Punctual, CAS Vrancea a propus cresterea numarului de vizite la domiciliu pe care medicii de familie trebuie sa le efectueze, chiar daca acest lucru inseamna si un efort suplimentar din partea sistemului public de asigurari de sanatate.

Din pacate, multe dintre vizitele raportate, cel putin de unii dintre medicii de familie, sint fictive. Tot pentru medicii de familie, CAS Vrancea a propus stabilirea unui timp minim alocat unei consultatii per pacient, in asa fel incit in evidenta sa nu mai apara situatii ca un medic sa fi consultat si o suta de pacienti pe zi. Referitor la spitale, Mihail Copaci a propus ca sugestiile si reclamatiile sa fie nregistrate intr-un dosar aflat la loc vizibil si care sa poata fi completat de orice doritor. Pentru o mai buna informare a pacientilor, "banca" sistemului sanitar a propus ca fiecare spital sa faca publici indicatori de genul ratei de ocupare a paturilor, rata mortalitatii din unitatea respectiva, a mortalitatii materne si a nou nascutilor. "Cunoscind aceste date, de exemplu, o gravida va putea alege in cunostinta de cauza maternitatea in care sa nasca", a precizat Copaci. Tot spitalele ar trebui sa faca publice, conform propunerilor CAS Vrancea, si numarul pacientilor transferati catre alte unitati, din judet si din alte judete. Unele propuneri au sanse reale de a se regasi in viitorul ordin al CNAS privind regulamentul

de functionare al unor institutii medicale publice. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.