Social

Vrincean operat cu succes in SUA

Dana Chiorescu
9 feb 2007 1314 vizualizări
Ginduri de la suflet la suflet

In a doua jumatate a anului 2006, tinarul vrincean Corneliu N. Maciuca-fiul familiei Elena&Nicolae I. Maciuca din Focsani, a fost operat gratuit la ochi in SUA, la TN Valey Eye Center, de minunata echipa condusa de doctorul David J. Harris jr. MD- University of Tennessee. Medicul american impreuna cu echipa lui si-au donat serviciile medicale pentru a realiza cu succes operatia. Familia, prietenii, colegii, comunitatea sint impresionati atit de actul caritabil-filantropic al doctorului american, a echipei dinsului

cit si de impresionanta "carte de vizita" a doctorului David J. Harris jr., cu studii medicale, specializari la institutii de renume international: Facultatea de Medicina University of Tennessee- Memphis, Emory University, Betsheda Naval Hospital-celebra institutie medicala federala ce se ocupa de sanatatea liderilor si a familiilor presedintilor americani. Pentru a ajunge de la Focsani in SUA sa beneficieze de o operatie gratuita (care de fapt valoreaza zeci de mii de dolari), tinarul vrincean a fost ajutat de o "echipa" formata din institutii, familie, prieteni. Institutia care l-a sprijinit sa intre in contact cu Dr. Harris, a fost organizatia umanitar-crestina CERT International. Alte institutii care l-au ajutat pe parcurs in rezolvarea diverselor probleme au fost Tennessee Eye Bank, Ambasada SUA Bucuresti, Prefectura Vrancea - Ion Oprea Prefect, Louisiana Eye Bank. Familia tinarului vrincean, parintii lui doresc sa multumeasca pe aceasta cale atit medicului american dr. David J. Harris jr. MD, echipei dr Harris, institutiilor implicate cit si prietenilor, cunostintelor care l-au sustinut tehnic, moral, printre care: fam. dr. Steve&Norma Balle-Bowland Ph.D(USA)., Dr. Paula H. Morrison, Dr. Thomas J. Heigle MD-BR Eye Medical Center, fam. prof.dr. Ion Negulescu-LSU Baton Rouge(USA), fam. Nicolae&Lili Maciuca-Zavate(Bacau), fam. dr. Sanda Clejan Ph.D.(USA), fam. Danny&Mihaela Dumitrescu-Bowland (USA), fam. Traian&Raluca Vrabie-Simion(Bucuresti), fam. Laurentiu Dragusin-preot(USA). Dupa reusita operatiei in SUA, tinarul vrincean se afla acum in Romania sub supravegherea postoperatorie a doctorului iesean prof. dr. Dorin Chisalita-Universitatea Iasi si a echipei dinsului. Elena&Nicolae I. Maciuca multumesc din suflet tuturor celor implicati mai sus in rezolvarea problemelor oftalmologice ale fiului lor si le adreseaza tuturor celor din America invitatia sa vina in vizita in Romania. Focsaniul - capitala administrativa a judetului Vrancea - devine treptat dupa 1990 si mai ales dupa 2000 un mic centru universitar local. Linga Focsani este frumoasa zona agroturistica montana statiunea Soveja-Vizantea, ce incearca sa reinvie istoria, faima avuta la sfirsitul secolului XIX, inceputul secolului XX de statiune renumita cindva pentru apele minerale oftalmologice, descoperite si puse in valoare la sfirsitul secolului XIX de un medic evreu-roman.


Va multumim mult si va asteptam in Vrancea.

fam. Elena&Nicolae I. Maciuca Focsani-Vrancea, Romania


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.