Social

Se desfiinteaza pediatria de la Dumitresti

Gabriel Sava
16 ian 2007 815 vizualizări
Compartimentul face parte din sectia Dumitresti a Spitalului de Psihiatrie cronici din Dumbraveni

Spitalul de Psihiatrie Cronici din Dumbraveni va fi reorganizat in perioada urmatoare, in urma unor discutii purtate de managerul acestei unitati medicale si directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Vrancea, medicul Cosma Dima. "Ieri am avut o discutie cu managerul spitalului de la Dumbraveni cu privire la buget, la dotare si la alte probleme administrative. Una dintre ele este legata si de reorganizarea sectiei de la Dumitresti", a declarat medicul Cosma Dima. Directorul ASP sustine ca sectia de la Dumitresti va pierde din structura compartimentul de pediatrie. Compartimentul

de pediatrie are in componenta, in prezent, un numar de 10 paturi. Desfiintarea acestuia se datoareaza medicului care nu mai poate profesa, avind virsta de 72 de ani. Desi este unul dintre cei mai apreciati pediatri, Maria Buzdrug se pare ca va fi nevoita sa renunte la activitatea medicala datorita virstei. Reprezentantii ASP au declarat ca pina acum medicul pediatru de la Dumitresti a fost avizat favorabil de Colegiul Medicilor din Vrancea, activitatea acesteia fiind ireprosabila. Trebuie precizat ca in aceeasi incinta, la Dumitresti mai functioneaza si un compartiment de 15 paturi de interne cronici. Autoritatile sanitare din judet spera sa transforme in scurt timp spitalul de la Dumitresti intr-o sectie de cronici.

Managerul spitalului de la Dumbraveni, gen (r) Sandu Crintea a mai discutat cu seful ASP Vrancea si problema dotarii deficitare. "Fiind un spital de psihiatrie, ar fi nevoie de un electroencefalograf, de un ecograf si chiar de un electrocardiograf, pentru ca cel aflat acum in dotare este depasit. Pentru laboratorul spitalului ar trebui achizitionat si un analizor de hematologie", a declarat medicul Cosma Dima, directorul ASP (Gabriel SAVA)


Spitalul de la Dumitresti nu are o destinatie clara


Una dintre investitiile cele mai importante din sanatatea vrinceana, al doilea ca anvergura dupa spitalul de Boli Infecto- Contagioase care se ridica in municipiu pe Comisia Centrala, este spitalul de la Dumitresti. Cu o capacitate de 60 de paturi, investitia ar putea fi finalizata in cursul acestui an. Medicul Cosma Dima, directorul ASP Vrancea, spune ca la nivelul dotarii, spitalul de la Dumitresti este unul ultramodern, fiind egalat doar de viitorul spital focsanean de Boli Infecto- Contagioase. Cu toate acestea, investitia nu are inca o destinatie clara. "Spitalul vechi nu va mai functiona probabil dupa deschiderea cladirii noi. Spitalul nou nu are inca o destinatie precisa", a declarat directorul ASP Vrancea. Acesta ar putea fi insa chiar locatia viitorului Centru Regional de Boli Mintale, in cadrul programului derulat de ministerul sanatatii de anul trecut.(G.SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.