Social

Dializaţii, refugiaţi de zăpadă la Spitalul Focşani

Raluca Manolache
28 ian 2014 807 vizualizări
Reprezentaţii spitalului trebuie să trimită din pacienţii vindecaţi acasă, pentru a crea rezerva de paturi pentru situaţii de urgenţă

Persoanele care fac dializă şi provin din localităţile „îngropate” din cauza ninsorilor, au rămas internate preventiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani pentru a nu li se pune sănătatea în pericol pe drumurile spre casă. 37 de pacienţi erau ieri dimineaţă internaţi la Spitalul Mare, pentru că trebuie să ajungă în aceste zile la Centrul de Dializă, unde să li se administreze tratamentul obligatoriu pentru a rămane în viaţă. Pacienţii au fost internaţi în secţiile unităţii şi provin din comunele din sudul judeţului: Sihlea, Milcovul, Vulturu, Bilieşti, Slobozia Bradului, Tamboieşti. În aceste zile sunt aşteptaţi să ajungă şi alţi bolnavi în condiţiile în care meteorologii au anunţat că vremea se înrăutăţeşte. Nu numai bolnavii care fac dializă au avut nevoie de ajutor medical. Medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe au muncit la foc continuu, iar cei mai mulţi dintre pacienţi au fost internaţi în unitate. Aşa se face că 95% din paturile unităţii sunt ocupate. În aceste condiţii, oficialii unităţii spun că vor face o analiză şi pacienţii care pot ajunge acasă şi care nu mai au nevoie de ajutor medical vor fi externaţi. Aceasta pentru că se doreşte o rezervă de 100 de paturi pentru situaţii urgente care pot apărea în aceste zile. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.