Social

VIDEO!!! Ceai cald pentru şoferii înzăpeziţi pe centura Focşaniului

Aurelian Ivan
27 ian 2014 3956 vizualizări
"Am consumat motorina, mâncarea, banii... Dumnezeu cu mila!", s-au văzitat şoferii u jandarmi, poliţişti, pompieri şi voluntari ai Crucii Roşii şi-au unit „forţele” pentru a sări în ajutorul şoferilor „prizoneri” în Vrancea

Mai mulţi şoferi de cursă lungă sunt blocaţi în zăpadă pe şoseaua de centură a Focşaniului de mai multe zile. Printre ei şi un autocar cu turişti din Ucraina. Jandarmii vrânceni au ajuns la ei ieri cu un ceai cald. Toţi aşteptau să li se spună când vor putea pleca spre Bucureşti, dar nimeni nu le-a putut da un răspuns cert. Autocarul cu turişti ucraininei se îndrepta spre Grecia, numai că drumul spre Bucureşi s-a încheiat la ieşire din Focşani, unde „au petrecut” cătea zile de vacanţă. Jandarmii au luat tir cu tir şi au oferit un ceai cald şoferilor şi pasagerilor. „Nu ne plângem, mai rezistăm dar vrem să plecăm mai repede acasă. Trebuie să ajung la Bucureşti şi am înţeles că e groasă, acolo, zăpada. Când ne vor spune să trecem, trecem, până atunci stăm aici că suntem în siguranţă”, ne-a spus unul din şoferii înzăpeziţi. Un altul se plange că motorina e pe terminate şi mancarea puţină. Nu ştie cat mai poate rezista în aceste condiţii. „Nu ştim nimic că nu ne informează nimeni, doar ce se aude prin staţie.



Motorina pe fundul rezervorului, mâncare deloc, banii s-au dus”, a spus şoferul. „Am consumat motorina, mâncarea, banii... Dumnezeu cu mila!”, adaugă un altul. Ceaiul cald oferit de autorităţi a fost bine primit. „Prin acţiunea noastră vrem să-i servim cu un ceai ferbinte”, ne-a spus căpitanul Alexandru Miaută, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi. Jandarmii au distribuit 40 litri de ceai cald, la aproximativ 300 de persoane aflate în tranzit prin Vrancea. În acelaşi timp poliţiştii adjudeni, cu sprijinul a două societăţi comerciale, au distribuit celor 25 de conducători de autotrenuri staţionaţi în Adjud o masa caldă şi un ceai. La fel au procedat şi angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu voluntari ai Crucii Roşii, care au distribuit ceai cald persoanelor staţionate cu maşinile între localităţile Tişiţa şi Adjud. Aseară s-a reluat circulaţia pe DN 2 E (85), dar maşinile de mare tonaj, de pste şapte tone, au restricţie către judeţul Buzău, aşa că aşteptarea celor mai mulţi tirişti mai durează. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.