Social

Se schimbă reţetele medicale

Raluca Manolache
24 ian 2014 3691 vizualizări
Reţete medicale noi de la 1 februarie 2014. Medicii vor trebui să folosească de luna viitoare un nou formular electronic în momentul în care le vor recomanda pacienţilor medicamentele de care au nevoie

Noul format include şi o secţiune în care medicii vor completa situaţiile pentru care medicamentul a fost prescris. Astfel, doctorii vor trebui să motiveze alegerea medicamentelor. “Începand cu data de 1 februarie 2014 prescrierea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulator se face pe formularul prevăzut în anexa nr.1 la ordin de către medicii care au, potrivit legii, dreptul de a prescrie în sistemul de asigurări sociale de sănătate. (...) justificare medicală prescriere Denumire comercială - se vor menţiona succint situaţiile pentru care medicamentul a fost prescris pe Denumire comercială în conformitate cu prevederile normelor de aplicare a contractului cadru”, se arată în ordinul emis de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Reţeta conţine şi menţiunea “Foloseşte-ţi drepturile! Alege să fii corect informat! La întocmirea reţetei, solicită medicului precizări privind preţurile medicamentelor recomandate”. Menţiunea este făcută tocmai pentru ca pacienţii să înţeleagă că medicamentele au şi efecte adverse. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.