Social

Mihai Copaci şi Constantin Mandrilă, în audienţă la preşedintele CNAS

Raluca Manolache
20 ian 2014 1491 vizualizări
Spitalul Focşani are nevoie de un buget mai mare. Mihai Copaci, preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, şi Constantin Mandrilă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani, vor merge miercuri la Bucureşti pentru a discuta cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Silviu Buşoi, despre posibilitatea majorării bugetului la cea mai mare unitate sanitară cu paturi din judeţ, cea din Focşani.

Se solicită un buget mai mare, dar şi plata arieratelor. Numai datoriile către furnizori se ridică la suma de 7 milioane de lei. “Întrucat s-a solicitat de către Ministerul Sănătăţii un plan cu privire la reorganizarea spitalului şi pentru că Spitalul Judeţean de Urgenţă are arierate şi există o problemă privind procentul alocat pentru cheltuielile de personal din total buget, s-a solicitat organizarea unei întalniri la nivelul CNAS pentru a stabili modul de finanţare pe 2014”, a precizat Mihai Copaci. Autorităţile din Sănătate speră să obţină un buget majorat pentru unitatea din Focşani în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii doreşte să facă o prioritizare a cheltuielilor. Managerii trebuie să întocmească un plan cu privire la reorganizarea unităţilor spitaliceşti şi trebuie să aibă în vedere şi faptul că plata salariilor nu trebuie să depăşească 65% din buget. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.