Social

Bolnavii, direcţionaţi către ambulatoriu şi puşi pe liste de aşteptare în funcţie de boală

Raluca Manolache
17 ian 2014 1156 vizualizări
Prin noul pachet de bază ce ar urma să intre în vigoare în următoarele luni se doreşte ca anumite afecţiuni să fie tratate în ambulatoriu astfel încat bolnavii să nu mai fie internaţi în spital

Bolnavii, direcţionaţi către ambulatoriu! Ministerul Sănătăţii îşi doreşte mai puţine internări în spitale, iar pacienţii să se îndrepte mai mult către medicii din ambulatoriile unităţilor spitaliceşti. Aşa se face că prin noul pachet de bază ce ar urma să intre în vigoare în următoarele luni se doreşte ca anumite afecţiuni să fie tratate în ambulatoriu astfel încat bolnavii să nu mai fie internaţi în spital. Acest aspect le-a fost adus în atenţie şi autorităţilor locale din sănătate care au participat ieri la o videoconferinţă. “Cu cat vom transfera mai multe servicii medicale care nu-i nevoie să fie realizate în spital către ambulatoriul de specialitate, cu atat vom face ceea ce este necesar pentru această ţară. Adică, să utilizăm banul public acolo unde trebuie şi la valoarea care trebuie. Tariful pe caz ponderat, cel care stă la baza decontării pe DRG, astăzi în spitale oscilează între 1.380 şi 1.800 de lei. Ceea ce se decontează în ambulatoriul de specialitate este chiar de 20 de ori mai ieftin, pentru acelaşi diagnostic, pentru  acelaşi tratament, internăm un om în spital şi plătim pentru el de la 1.380 la 1.800 de lei cand am putea să asigurăm condiţiile profesionale, administrative, sociale, medicale, să oferim acea consultaţie de 20 de ori mai ieftin”, a spus ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Oficialii de la Bucureşti au mai menţionat şi faptul că medicii din ambulatoriu vor acorda trei tipuri de consulaţii: A – simplă, B – standard şi C – complexă, în cazul anumitor pacienţi care se află în evidenţă cu boli cronice. De asemenea, se va face o prioritizare a cazurilor. Astfel, unii bolnavi vor fi puşi pe liste de aşteptare. Unii bolnavi vor putea fi programaţi într-un interval de 28 de zile de la eliberarea trimiterii medicale, iar alţii în intervalul de trei luni sau chiar şase luni. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 3979 zile, 5 ore, 36 minute, 54 secunde
"Capetele luminate" care stabilesc astfel de masuri vor astepta cumintei pe liste de asteptare pentru ei si familiile lor????? INCREDIBIL!!!!!!!!
claudiu, acum 3980 zile, 2 ore, 5 minute, 2 secunde
speram ca nu o sa mai stati mult la guvernare.DOAMNE AJUTA!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.